Dačić obavestio ambasadora Izraela o pojačanim merama bezbednosti


Vesti

Politika

Dačić obavestio ambasadora Izraela o pojačanim merama bezbednosti

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić obavestio je ambasadora Izraela u Srbiji Jahela Vilana da su, posle današnjeg napada na pripadnika Žandarmerije M. J. (34), koji je obezbeđivao Ambasadu Izraela, preduzete pojačane mere bezbednosti u Beogradu i širom Srbije.

Foto: video / Tanjug

.

Ministar Dačić je u telefonskom razgovoru ambasadoru Vilanu rekao da je, prema prvim informacijama, napadač najverovatnije državljanin Srbije, pripadnik vehabijskog pokreta.

Blic preporučuje

Vilan: Uvek se osećam bezbedno

Ambasador Vilan je izrazio žaljenje povodom današnjeg događaja u kojem je povređen pripadnik Žandarmerije.

Bilo mi je veoma žao što sam saznao za teroristički napad u Srbiji, koji je najverovatnije usmeren protiv nas. I želim da zahvalim srpskim vlastima, a posebno hrabrom policajcu koji je rizikovao život i zaustavio napad i da mu poželim brz oporavak – rekao je Vilan.

Kako je dodao, izuzetno ceni sve što u pogledu bezbednosti preduzima Ministarstvo unutrašnjih poslova i da se on, kao i osoblje ambasade, „uvek oseća bezbedno“, uključujući i nakon današnjeg događaja, saopštio je MUP.

Foto: Blic TV / Ringier

Jahel Vilan, ambasador Izraela, poručio je da se uvek oseća bezbedno u Beogradu

Ambasador je precizirao da su on i osoblje ambasade dobili svu potrebnu podršku i bezbednost od nadležnih, od policije, Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade Srbije i da se osećaju sigurno.

Vilan je istakao da ceni odluku o podizanju mera bezbednosti i poželeo brz oporavak povređenom policajcu.

Ministar je izvestio ambasadora Izraela o zdravstvenom stanju povređenog pripadnika Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom u vrat.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Vučić rekao da ne služi za slikanje već za stvarno odvraćanje agresora

Ponosan sam na Vojsku Srbije

„MORAO SAM DA BUDEM BRUTALAN“ Šešelj otkrio zašto je predlagao da se Tito iskopa i podeli na osam delova za svaku republiku i pokrajinu