Dačić: Prekinuta blokada železnica posle protesta protiv rudarenja litijuma


Vesti

Politika

Dačić: Prekinuta blokada železnica posle protesta protiv rudarenja litijuma

MUP Srbije omogućio nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja u skladu za zakonima Republike Srbije i svojim zakonskim ovlašćenjima, rekao je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić povodom sinoćnjeg protesta protiv eksploatacije bora i litijuma u Srbiji pod nazivom „Rudnika neće biti“.

Foto: Ringier

Najnovija

Protest je održan juče na Terazijama, a deo demonstranata blokirao je dve beogradske železničke stanice – Prokop i Novi Beograd.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u skladu za zakonima Republike Srbije i svojim zakonskim ovlašćenjima, omogućilo nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja. Intervencijom policije u 5.30 časova, uz striktno poštovanje policijskih ovlašćenja, omogućeno je nesmetano odvijanje železničkog saobraćaja, čime su stvoreni uslovi za normalno funkcionisanje društvenog života u interesu svih građana. Policija će podneti krivične prijave protiv svih počinilaca krivičnih dela prekida međunarodnog javnog saobraćaja i ugrožavanja bezbednosti građana – izjavio je Dačić.



Izvor

Related posts

Svi detalji prikaza naoružanja Vojske Srbije na aerodromu u Batajnici (FOTO)

Ministar Mali na otvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ (FOTO)

Nismo mi za trajnu zabranu litijuma! (VIDEO)