Home Politika Dačić u Berlinu sa zvaničnicima Mađarske i Ujedinjenog kraljevstva

Dačić u Berlinu sa zvaničnicima Mađarske i Ujedinjenog kraljevstva

by euronet063


Vesti

Politika

Dačić u Berlinu sa zvaničnicima Mađarske i Ujedinjenog kraljevstva

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas, na marginama Berlinskog procesa, sa ministarkom za bezbednost granice i azil Ujedinjenog Kraljevstva Anđelom Igl i državnim sekretarom u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mađarske Zoltanom Bolčikom, sa kojima je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti unutrašnjih poslova.

.

Foto: MUP

.

Dačić je u razgovoru sa ministarkom Igl istakao da postoji dobra saradnja naših zemalja u oblasti unutrašnjih poslova, posebno u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, borbe protiv terorizma i organizovanog kriminala, kao i jačanja bezbednosti granica, saopštio je MUP.

Foto: MUP

.

Foto: MUP

.

Foto: MUP

.

Foto: MUP

.

Oni su se složili da je bilateralna policijska saradnja na visokom nivou, kao i da postoji prostor za njeno dalje unapređenje, u oblastima koje su od zajedničkog interesa.

Dačić i državni sekretar Bolčik su se saglasili da su dokaz najviših odnosa Srbije i Mađarske odlična saradnja u oblasti unutrašnjih poslova, što pokazuju rezultati i u okviru zajedničkih inicijativa i realizacija, kao što je trilateralna saradnja Mađarske, Austrije i Srbije.

Foto: MUP

.

Foto: MUP

.

Ministar je istakao da već odlična saradnja dva ministarstva, zajedničkim snagama može biti dodatno unapređena, kako bi bezbednost građana obe zemlje bila podignuta na viši nivo.



Izvor

You may also like