Home Politika Dačić: Vučićev govor u UN pogodio srž kolapsa međunarodnog pravnog sistema

Dačić: Vučićev govor u UN pogodio srž kolapsa međunarodnog pravnog sistema

by euronet063


Vesti

Politika

Dačić: Vučićev govor u UN pogodio srž kolapsa međunarodnog pravnog sistema

  • Izjava potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića o govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini UN-a
  • Dačić smatra da je govor predsednika Srbije pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema i nelegalne agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pogodio suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN-a.

.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

“Govor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija pogodio je suštinu kolapsa međunarodnog pravnog sistema, koji je započeo nelegalnom agresijom na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju, bez saglasnosti Saveta bezbednosti UN-a.

Blic preporučuje


MI NISMO SLUGE NI SAD NI RUSIJE Vučić postavio pitanje svim državama u UN: Svet je na IVICI KATASTROFE, a svi tobože brane principe


POTRESAN GOVOR VUČIĆA U UN: Srbija je mali kamenčić u cipeli moćnih

Ta agresija je stvorila presedane, što je na kraju dovelo do jednostranog proglašenja nezavisnosti Кosova, i njegovog priznanja od strane zemalja agresora, kao i do izbijanja ratnih sukoba u mnogim krajevima sveta.

Govor predsednika Vučića je najbolja dijagnoza stanja u međunarodnoj zajednici koja se čula u Ujedinjenim nacijama u novije doba.

Ceo svet je mogao da jasno čuje poziciju Srbije i koliko je Srbija cenjena u slobodarskom svetu.

Upućujem punu podršku stavovima iznetim od strane predsednika Vučića, koji su u najboljem nacionalnom i državnom interesu”, izjavio je ministar Dačić.



Izvor

You may also like