Dejan Žujović se izvinio glasačima na Starom gradu: Odbornik njegove liste glasao za Marka Bastaća


Vesti

Politika

Dejan Žujović se izvinio glasačima na Starom gradu: Odbornik njegove liste glasao za Marka Bastaća

Dejan Žujović, nosilac liste „Za zeleni Beograd“, najavio je prekid saradnje sa odbornikom koji je, kako kaže, samovoljno podržao Marka Bastaća za mesto predsednika Skupštine opštine Stari grad. Dodaje da lista koju predvodi žali što se odbornik nije pridržavao ranije utvrđenih pravila opozicionog delovanja.

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Dejan Žujović

– Ko ne poštuje ranije utvrđena pravila, ko uđe u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom na bilo kom nivou, ne može biti član naše organizacije – napisao je Žujović na Fejsbuku.

Blic preporučuje

On je dodao da za takvo ponašanje nema opravdanja i da je lista ostala privržena opozicionom delovanju.

– Izvinjavamo se građanima Starog Grada koji su nam ukazali svoje poverenje, jer mi nemamo nameru da ga izneverimo, posebno ne nekim nečasnim i zakulisnim radnjama – naveo je Žujović.

Podsetimo, Marko Bastać, nosilac liste „Čuvari Starog grada“, izabran je juče za predsednika SO Stari Grad. Njegov izbor su podržala 33 odbornika: 21 iz koalicije oko SNS, 10 odbornika liste „Čuvari Starog grada“, i po jedan odbornik Narodne stranke i liste „Za zeleni Stari grad“ dr Dejana Žujovića.

Foto: Uroš Arsić / Ringier

Marko Bastać

Bastać je bio jedini kandidat za predsednika SO Stari grad, dok je za njegovog zamenika izabran Nikola Rodić sa iste liste.

Marko Bastać, inače bivši predsednik opštine Stari grad i svojevremeno opozicionar, kandidovao se na lokalnim izborima 2. juna sa svojom listom „Čuvari Starog grada“, a deo javnosti je ovu listu doživljavao kao opozicionu. Međutim, on je nakon izbora saopštio da o formiranju vlasti razgovara i sa opozicionim i sa odbornicima SNS.

Formiranje vlasti u Starom Gradu bilo je jedna od najvećih enigmi nakon lokalnih izbora, jer niko nije imao potrebnu većinu, tako da „ključ“ za Stari grad bio u njegovim rukama. U savez sa njim hteli su i SNS i opozicija, a on je svim odbornicima prošle nedelje prosledio program od 11 tačaka i dao im rok da do 7. jula u 20 časova daju odgovor.



Izvor

Related posts

I kriminalci uključeni u promotivne aktivnosti pokreta „Kreni-promeni“

Brnabić odgovorila Đilasu: Najnovija ploča i kaseta opozicije – izbori zbog litijuma

U procesu protiv Hašima Tačija u Hagu danas govorila dva svedoka