Delegacija Komunističke partije iz Kine doputovala u Beograd


Vesti

Politika

Delegacija Komunističke partije iz Kine doputovala u Beograd

Delegacija Komunističke partije Kine koju predvodi Jin Li, član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i Sekretar gradskog komiteta Pekinga doputovala je danas u Beograd, a na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekao ih je član Predsedništva SNS i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petković.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Delegacija Komunisgtičke partije iz Kine stigla u Beograd

Ovde smo da realizujemo zajedničko zalaganje predsednika Kine Si Đinpinga i predsednika Srbije Aleksandra Vučića – rekao je Jin Li tokom dočeka na aerodromu kineske delegacije, koja je u Srbiju stigla na poziv Srpske napredne stranke.

Blic preporučuje

Podsetio je na posetu Beogradu predsednika Sija koji, kako je dodao, zajedno sa predsednikom Srbije gradi zajednicu zajedničke budućnosti za čovečanstvo budućnosti.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Dolazak delegacije Komunističke partije iz Kine trebalo bi da doprinese realizaciji sporazuma koji su potpisali Aleksandar Vučić i Si Đinping

Petković i Jin Li u razmeni reči dobrodošlice naglasili su da će se Srbija i Kina kao pravi iskreni i čelični prijatelji uvek podržavati.

Posebno mi je drago da vas dočekamo u trenutku kada smo odnose podigli na još viši nivo. Ova poseta je početak zajednice Srbije i Kine za zajedničku budućnost – rekao je Petković.

Petković je naveo da i mi kao što oni osećaju ljubav kada dolaze u Srbiju, isto tako osećamo ljubav i prijateljstvo kad dolazimo u Kinu.

„Srbija prva zemlja koja je sa Kinom uspostavila najviši odnos“

Petković je naglasio da je poseta još značajnija imajući u vidu činjenicu da je Srbija prva zemlja u Evropi koja je uspostavila najviši odnos sa Kinom.

Dodao je da Srbija svim srcem podržava politiku jedne Kine i miroljubive politike kineskog predsednika koja gradi Zajednice zajedničke budućnosti.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Srbija prva zemlja koja je sa Kinom uspostavila najviši odnos

Jin Li je rekao da Kina ceni čvrstu podršku i zalaganje predsednika Aleksandra Vučića.

Tokom trodnevnog boravka u našoj zemlji, delegacija koja ima tridesetak članova posetiće Beograd i Novi Sad i sastati se sa najvišim rukovodstvom SNS, ali i Vlade Srbije i upoznati se s važnim nacionalnim projektima.

Prva poseta nakon Si Đinpinga

Do ove posete dolazi neposredno nakon što je Srbiju posetio predsednik Kine Si Đinping i predstavlja nastavak bliske i prijateljske saradnje kako SNS i Komunističke partije Kine, tako i dve države.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

Ovo je prva poseta kineske delegacije nakon što je Si Đinping bio u Beogradu

Za goste iz Kine, koje je dočekao i kineski ambasador Li Ming, KUD Kopaonik iz Leposavića izveo je kratak kulturno-umetnički program u znak dobrodošlice – pesme „Ovo je Srbija“ po želji gostiju iz Pekinga i „Kosovo je srce Srbije“.

Jedna od članica KUD-a gostima je poželela dobrodošlicu na kineskom.

Jin Li je izrazio zadovoljstvo „ogromnom ljubaznošću“ kojom je dočekan i dodao da je pesma ostavila jako lep utisak.



Izvor

Related posts

Vučić danas na prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava2024“ u Batajnici

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu

NAJNOVIJA PLOČA I KASETA OPOZICIJE Izbori zbog litijuma: Brnabićeva razotkrila sve njihove prljave planove