Delegacija SNS doputovala u posetu Kini


Vesti

Politika

Delegacija SNS doputovala u posetu Kini

Delegacija Srpske napredne stranke predvođena članovima Predsedništva Petrom Petkovićem i Nemanjom Starovićem u kojoj je još 20 članova stranke doputovala je u službenu stranačku posetu Narodnoj Republici Kini gde će imati više sastanaka sa visokim predstavnicima Komunističke partije Kine, partijskim zvaničnicima i ministrima.

Foto: SNS / Tanjug

Delegacija SNS u Kini

Srpsku delegaciju u Pekingu je dočekala direktorka Biroa za Evroazijske poslove Međunarodnog odeljenja Centralnog komiteta KPK, gospođa Vang Min, koja je istakla da je uverena da će poseta biti sadržajna i dati dodatan zamah produbljivanju odnosa dve zemlje, saopšteno je iz SNS.

Tom prilikom, Petković je zahvalio kineskim prijateljima na prijemu i toploj dobrodošlici, istakavši da se još jedna u nizu stranačkih poseta realizuje na inicijativu koju su još 2019. godine pokrenula dva predsednika Aleksandar Vučić i Si Đinping.

– Do ove posete dolazi nakon veoma uspešne i značajne posete predsednika Sija Srbiji. Važno je da unapređujemo našu međupartijsku saradnju i usvajamo primere dobre prakse na obostrano zadovoljstvo – naveo je Petković.

Delegacija je prvog dana posete obišla Kineski državni arhiv publikacije i kulture gde je imala prilike da se upozna sa bogatim kulturnim, književnim, umetničkim nasleđem najstarije civilizacije na svetu.

– Ovaj arhiv je otvoren na inicijativu predsednika Narodne republike Kine, predsednika Si Đinpinga, kao mesto spoja arhivske galerije, biblioteke, muzeja, umetnosti. Predstavlja riznicu kineske kulture i prostire se na 380.000 metara kvadratnih, a u planu je da se otvori više manjih arhivskih objekata širom Kine – istakao je direktor Državnog arhiva publikacije i kulture Liu.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija