Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika


DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

Sednica parlamenta BiH, Foto Nezavisne Novine

Prema pisanju agencije Srna prethodno je priređena još jedna provokacija kada je predstavnicima privremenih institucija samoproglašenog Kosova neovlašćeno dozvoljeno obraćanje o temi bezbednost iako prema Rezoluciji 1244 nemaju pravo da imaju bilo kakav odbrambeni sektor niti da o tome govore.

Delegacija Srbije uložila je prigovor, što je podržao i Kovačević u ime Republike Srpske, nakon čega je ta sesija prekinuta i zasedanje je nastavljeno o drugoj temi.

Dvodnevni sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope koji organizuje Zajednička komisija za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH, Regionalni centar za bezbednosnu saradnju i Misija OEBS-a u BiH uz podršku Ženevskog centra za kontrolu oružanih snaga počeo je danas u Sarajevu.

Direktor Regionalnog centra za bezbednosnu saradnju „Ravijak“ Konstantin Mihail Georgijev rekao je da će na skupu biti reči o praksi koju imaju zajedničke komisije za odbranu i bezbednost, o ulozi parlamenata u tom procesu,kao i o parlamantarnom nadzoru nad radom vojnih struktura.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

MINISTAR GAŠIĆ ČESTITAO PRIPADNICIMA VOJSKE SRBIJE: „Vi ste ponos otadžbine“

Počela sednica Vlade Srbije i sednica Štaba za vanredne situacije: Na dnevnom redu odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka

Jedna od glavnih tema i odluka o uvođenju obaveznog vojnog roka