Digli optužnicu protiv zdravstvenih radnika zbog lečenja Srba!


OSNOVNO tužilaštvo u Prištini podiglo je optužnicu protiv dve osobe zbog navodnog nezakonitog obavljanja medicinske i farmaceutske delatnosti mimo sistema takozvanog Kosova.

foto d.z.

Kako su danas popodne preneli elektronski mediji na Kosovu, optužnica se odnosi na N. P. i E. I., koji su zatečeni tokom policijske kontrole u objektu u centru Prištine, gde su Srbima i ostalim nealbancima u gradu pružane medicinske usluge prema sistemu ministarstva zdravlja Srbije.

Optuženima se na teret stavlja i navodna proizvodnja i distribucija štetnih medicinskih proizvoda a prema optužnici, „okrivljeni su od neutvrđenog datuma, neprekidno do 31. januara 2024. godine, u objektu pri policijskoj stanici Centar u Prištini, radi nezakonitog profita od ekonomske koristi, predstavljajući se kao član NVO i kao lekar, pružali medicinske usluge i tretmane građanima, a da nisu licencirani i ovlašćeni od relevantnih kosovskih institucija.

Inače, iako se u saopštenju tzv. tužilaštva Kosova ne precizira  reč je o zaposlenim radnicima prištinskog Doma zdravlja koji su radili u prostorijama Centra za mir i toleranciju u Prištini koji se nalazi nadomak glavne policijske stanice u Prištini a u koji su krajem januara ove godine upali pripadnici tzv kosovske policije i nekoliko zaposlenih, lekara, medicinskog osoblja i vozača saniteta ipsitivali satima , prostorije zatvorili i oduzeli vozilo Hitne pomoći beogradskih tablica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu

NAJNOVIJA PLOČA I KASETA OPOZICIJE Izbori zbog litijuma: Brnabićeva razotkrila sve njihove prljave planove

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije