Đorđe Pavićević: Birači su kaznili i „Biramo borbu“ i celokupnu „Srbiju protiv nasilja“


Vesti

Politika

Đorđe Pavićević: Birači su kaznili i „Biramo borbu“ i celokupnu „Srbiju protiv nasilja“

Đorđe Pavićević, poslanik Zeleno-levog fronta u Skupštini Srbije, izjavio je da je izborni rezultat koalicije „Biramo borbu“, koju čini deo nekadašnje „Srbije protiv nasilja“ na lokalnim izborima „lošiji nego što su očekivali“ i dodao je da im „ostaje da razmotre šta je dovelo do toga“.

Foto: Zoran Ilić / RAS Srbija

opozcija

Preuzećemo odgovornost za to što smo doneli. To što je Dobrica (Veselinović) rekao je njegov lični čin, osećao je potrebu da to kaže. Mi ćemo položiti račun i platiti cenu – rekao je Pavićević kada je u „Utisku nedelje“ upitan o izjavi Veselinovića da će preuzeti odgovornost.

Blic preporučuje

Potom je analizirao rezultat koalicije „Biramo borbu“ na lokalnim izborima.

Izborni rezultat je lošiji nego što smo očekivali, očigledno je da smo kažnjeni od strane birača u tom smislu, kao što je kažnjena celokupna ‘Srbija protiv nasilja’. Videćemo šta smo mi radili i gde smo grešili, a šta drugi. Tamo gde smo mi grešili, mi ćemo to javno reći – poručio je Pavićević.

Foto: Milan Ilić / Ringier

Birači su kaznili koaliciju „Biramo borbu“, ali i celokupnu 2Srbiju protiv nasilja“, smatra Đorđe Pavićević

„Spreman sam da branim odluku da izađemo na izbore“

Poslanik ZLF je dodao da „ne misli da je odluka da izađu na izbore bila pogrešna“.

– I to sam spreman da branim. Kao što ne mislim da taj famozni potpis (na dokument ProGlasa) za koji nas stalno prozivaju znači bojkot. Da li je bojkot najbolji način za borbu za izborne uslove, to je drugo pitanje. Možda i mi dođemo do zaključka da smo mi pogrešili, ali u ovom trenutku nemam taj osećaj – naveo je Pavićević.

Kako je rekao, „deli isti utisak“ sa kopredsednikom ZLF-a Radomirom Lazovićem, koji je u izbornoj noći poručio da je koalicija „Biram borbu“ imala „dva protivnika na ovim izborima“ – SNS i dojučerašnje koalicione partnere.

– Ova kampanja je vođena u takvim uslovima. Mi zaista nismo želeli da odgovaramo na sve te stvari i bili smo markirani na razne načine od uvreda do toga da nemamo moralno pravo da komentarišemo izbore nakon poraza – zaključio je Pavićević.

(N1)



Izvor

Related posts

Analitičari za Jutro na Blicu o prvoj tranši pomoći za Srbiju

Vučević na obeležavanju Dana Matematičke gimnazije (VIDEO)

Lekarski pregledi pred služenje vojnog roka: Evo šta čeka buduće vojnike