Đurić sa Fernandezom o unapređenju saradnje u svim oblastima


Vesti

Politika

Đurić sa Fernandezom o unapređenju saradnje u svim oblastima

Ministar Đurić izrazio zadovoljstvo intenziviranjem bilateralne ekonomske saradnje sa SAD

Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje sa SAD u svim oblastima

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas sa podsekretarom SAD za ekonomski rast, energetiku i životnu sredinu Hozeom Fernandezom i tom prilikom istakao da Srbija ostaje posvećena daljem unapređenju saradnje dve zemlje u svim oblastima uz konstataciju da je politički dijalog intenziviran i da odnosi idu uzlaznom putanjom.

Foto: Jovana Kulašević / Tanjug

.

Đurić je istakao da saradnja u oblasti energetike ima veliki potencijal i da je jedan od najpozitivnijih aspekata bilateralnih odnosa dveju zemalja. Podvukao je da je nedavno potpisivanje Sporazuma o strateškoj saradnji u energetskom sektoru u Srbiji veoma značajno i označava novu eru saradnje Srbije i SAD, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Blic preporučuje


Fernandez: Dobijanje investicionog rejtinga velika i važna stvar za Srbiju


„NERVOZAN SAM I TRESEM SE OD STRAHA“ Vučić: Evropi je preko potreban mir (VIDEO)

Foto: Jovana Kulašević / Tanjug

.

Srbija je, prema njegovim rečima, zainteresovana za diversifikaciju izvora snabdevanja energentima, dodatna ulaganja u energetsku infrastrukturu i efikasniji razvoj kapaciteta zasnovanih na obnovljivim izvorima energije, kao i da je još važnije što odnosi u oblasti energetike ulaze u fazu strateških odnosa.

Foto: Jovana Kulašević / Tanjug

.

Govoreći o bilateralnoj ekonomskoj saradnji, Đurić je izrazio zadovoljstvo njenim intenziviranjem, naglasivši da je upravo ona jedan od ključnih činilaca i pokretača osnaživanja ukupnih odnosa naših zemalja.

Sagovornici su se, takođe, osvrnuli i na značaj unapređenja regionalne saradnje, a ministar Đurić zahvalio je SAD na podršci kada je reč o regionalnim inicijativama na zapadnom Balkanu.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Erdogan u Srbiji, Vučić poručio: Razgovarali smo o EU i odnosu koji ima prema Srbiji i Turskoj

VUČIĆ I ERDOGAN NAKON POTPISIVANJA VAŽNIH SPORAZUMA: Zlatno doba u odnosima Srbije i Turske

Redžep Tajip Erdogan u Srbiji: Vučić priredio svečani doček, potpisuju se sporazumi