Dr Milić: Predlog Manojlovića ne vodi nigde, ne želimo da dižemo tenzije“


Vesti

Politika

Dr Milić: Predlog Manojlovića ne vodi nigde, ne želimo da dižemo tenzije“

Dr Dragan Milić, koji je sa svojom istoimenom grupom građana učestvovao na lokalnim izborima u Nišu, izjavio je danas da nije saglasan sa predlogom koji je izneo Savo Manojlović iz „Kreni-promeni“ da se opozicija složi oko građanske neposlušnosti i tom prilikom je ocenio da „taj put ne vodi nigde“.

Foto: Đorđe Kojadinović / Ringier

Dr Dragan Milić

– Ja nisam saglasan sa inicijativom gospodina Manojlovića, mislim da taj put oko te građanske neposlušnosti ne vodi nigde. Nadam se da niko neće da se ljuti zbog toga. Ako izađemo na izbore i ne dobijemo adekvatno poverenje, to nas ne opravdava da ćemo mi sada biti neposlušni da bi dobili više glasova – rekao je dr Milić.

„Neki hoće da izvuku profit“

Milić je za TV Nova rekao da ne želi da diže tenzije i dodao da je on lekar koji je uvek bio za neke druge metode, kao što je na poslednjim izborima to bila olovka, kojom su građani zaokružili broj na glasačkom listiću.

Niš je jedini pokazao potencijal za promenu vlasti i sad bi neki hteli da izvuku neki profit, da gledaju da to požure, hajde da organizujemo demonstracije, ovo ili ono, ali mi to nećemo da radimo. Mi ćemo da branimo izbornu volju naših građana do poslednjeg daha na jedan kulturan i civilizovan način, sačuvaćemo glasove ljudi koji su glasali za nas i sačuvaćemo naš grad. Molim sve ljude da budu strpljivi, a mi ćemo raditi sve one radnje koje su neophodne kako bi došli do tog cilja – poručio je Milić.

„Ne želim tenzije, sve ćemo rešiti na miran način“

Dr Milić je naveo da ne treba da se ponašaju tako da se izazivaju tenzije u smislu dovođenja trubača da se slavi pobeda ili da se vrši pritisak prema GIK-u.

– To je moje mišljenje i ne želim da prihvatim dizanje tenzija – dodao je on.

Dr Milić je naveo da se nada da će političke grupacije u Nišu, koje imaju sedišta u Beogradu, prevazići svoje centrale.

On je zamolio sve ljude iz Beograda da puste opoziciju u Nišu da na miru donese odluku o tome kako će i šta raditi i zahvalio na savetima i podršci, ali je poručio da će odluka biti njihova.

Dr Milić je istakao da njihova pravna služba radi na dobijanju uvida u izborni materijal i dodao je da je siguran da će ga dobiti.

– Taj materijal mora da se stavi na uvid, ako neko to ne daje, onda se nešto krije i ja mislim da to neće da se desi. U celoj ovoj priči treba da ostanemo mirni i staloženi – rekao je dr Milić i dodao da će tražiti ponovno prebrojavanje glasova.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

NAJNOVIJA PLOČA I KASETA OPOZICIJE Izbori zbog litijuma: Brnabićeva razotkrila sve njihove prljave planove

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije

Ministar Đurić razgovarao sa Sison u Vašingtonu