Edi Rama otkrio zašto je promenio odnos prema Srbiji: Svemu je kumovala njegova baba


Vesti

Politika

Edi Rama otkrio zašto je promenio odnos prema Srbiji: Svemu je kumovala njegova baba

Naglašava da je važno održati održiv mir, uprkos razlikama i bliskosti Srbije sa Rusijom i Kinom

Rama podelio privatne detalje o odnosu prema susednim zemljama, ističući važnu ulogu njegove posete Srbiji u poboljšanju odnosa

Albanski premijer Edi Rama otkrio je da je važnu ulogu u poboljšanju odnosa sa Srbijom imala njegova prva poseta Beogradu. Konstatovao je da njegova zemlja i Srbija imaju razlike, posebno u pogledu na Kosovo, ali i da to dve zemlje ne bi trebalo da „sprečava da u drugim oblastima sarađujemo, jer postoji puno zajedničkih interesa“.

Foto: Profimedia

Edi Rama

Na pitanje kakav je trenutni odnos prema susednim zemljama, posebno prema Srbiji i Kosovu, Rama je otkrio privatne detalje.

Blic preporučuje


PONOVO VARNICE IZMEĐU RAME I KURTIJA Jedan ne prestaje da pokazuje gađenje, drugi uporno odbija sastanke, stigle ih kritike „TO JE NEDOPUSTIVO“


„RAMA HOĆE DA POKAŽE DA JE VEĆI ALBANAC OD KURTIJA“ Šutanovac: Busanje u grudi kako će da spašavaju jedni druge je njihova interna borba

– Komšije su komšije, ne možeš da ih biraš. Ali uvek treba raditi na tome da se odnosi sa njima popravljaju u neguju. Moja baba je bila mudra žena, nije imala formalno obrazovanje ali je čitala sa oduševljenjem. Uvek je govorila: „Srećne komšije, srećna kuća“. Zato sam potpuno promenio naš odnos sa Srbijom – rekao je Rama.

Kako je rekao, važnu ulogu odigrao je njegov dolazak u Srbiju.

– Bili smo potpuno razdvojeni dok nisam prvi put posetio Beograd, 68 godina posle početka poslednjeg rata, kako bih uspostavio vezu sa Srbijom. Naravno, imamo razlike, posebno u pogledu na Kosovo. Srbija još uvek poriče realnost da je Kosovo samostalna i nezavisna država. A tu nema povratka – kaže.

Kako kaže, „to ne bi trebalo da nas sprečava da u drugim oblastima sarađujemo, jer postoji puno zajedničkih interesa“.

– Čak i ako je Srbija, na primer, bliža Rusiji i Kini, što Albanija nikada ne bi uradila, ipak nam je potreban održiv mir – rekao je Rama.

(Dojče vele)



Izvor

Related posts

Protest protiv otvaranja rudnika litijuma u Loznici: „Nećete kopati“

POTVRDA PROFESIONALIZMA: Nenad Stevandić, predsednik Narodne skupštine RS

Prisustvovaće i predsednik Srbije Vučić