Edin Đerlek osudio teroristički napad: Ovakvi događaji nisu slučajni, niti spontani


Vesti

Politika

Edin Đerlek osudio teroristički napad: Ovakvi događaji nisu slučajni, niti spontani

Potpredsednik skupštine Srbije, Edin Đerlek osudio je teroristički napad koji se dogodio kod ambasade Izraela u Beogradu, u kom je samostrelom terorista ranio žandarma Miloša Jevremovića.

Foto: Informativna služba SPP / Tanjug

Edin Đerlek

– Najoštrije osuđujem napad i pokušaj ubistva pripadnika žandarmerije na dužnosti koji se desio danas u Beogradu ispred izraelske ambasade. To je najgnusniji čin terora, kojim neko želi da destabilizuje situaciju u zemlji i regionu što apsolutno nema nikakve veze sa religijom i verom, a naročito ne sa Islamom koji to kategorički zabranjuje – naveo je Đerlek.

– Ovi događaji nisu slučajni niti spontani i ko god je mislio da ovim aktom potpaljuje vatru u Srbiji, neka zna da je mnogo više onih zdravih snaga koji će se izboriti za mir i stabilnost, za suživot i prosperitet, za svetlu budućnost koju zajednički, svim snagama, moramo osigurati – zaključio je on.

Foto: Ustupljene fotografije

Napadač Salahudin sa suprugom

Podsećamo, napadač koji je danas oko 11 sati samostrelom pogodio pripadnika Žandarmerije Miloša Jevremovića. (34) u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu je mlađi muškarac, sa bradom, koji je kod sebe imao i nož.

Miloš Jevremović (34), pripadnik Žandarmerije koga je napadač ranio samostrelom, operisan je u Urgentnom centru gde mu je iz vrata izvađena strela i nalazi se u stabilnom stanju.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

.

Ivica Dačić, ministar policije, je rekao da je pucnjava kod izraelske ambasade „teroristički akt na Izrael i Srbiju“.

Foto: Instagram/ buducnostsrbijeav / Drustvene mreze

.

Šta je vehabizam i kako je nastao

Osnivač vehabizma je Muhamed bin Abdul Vehab, koji je živeo u 18. veku i delovao na području Saudijske Arabije, Irana, Iraka, Sirije i Indije.

Najopasnijom se smatra grupa u selu Gornja Maoča kod Brčkog gde su svi stanovnici pripadnici ovog pokreta.

Ovaj radikalni islamski pokret deluju u BiH, Srbiji, Crnoj Gori i nekoliko evropskih gradova. Na teritoriji naše zemlje dešavalo se da izazivaju incidente u džamijama.



Izvor

Related posts

Vučić rekao da ne služi za slikanje već za stvarno odvraćanje agresora

Ponosan sam na Vojsku Srbije

„MORAO SAM DA BUDEM BRUTALAN“ Šešelj otkrio zašto je predlagao da se Tito iskopa i podeli na osam delova za svaku republiku i pokrajinu