Evo o čemu je predsednik razgovarao sa nemačkim kancelarom (FOTO)


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa saveznim kancelarom SR Nemačke Olafom Šolcom tokom Hamburške konferencije o održivosti.

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

– Imali smo dug, otvoren i sadržajan razgovor. Razgovarali smo o brojnim temama, o #EU putu Srbije, situaciji na Kosovu i Metohiji, a postigli smo veliku saglasnost po pitanju brojnih svetskih tema.

Istakli smo važnost naše saradnje, a bez njihovih kompanija teško da bismo stigli do ovakvog investicionog rejtinga, na kojem su nam nemački domaćini i Olaf Šolc čestitali.

Tema je bila i ono u čemu smo postali deo globalne inicijative, odnosno globalne alijanse za mineralne sirovine, koja uključuje sve veći broj zemalja. Danas sam prisustvovao i radnom ručkom sa deset lidera iz raznih zemalja, sa kojima sam razgovarao tome kako da izmenimo našu ekonomsku budućnost i postižemo sve bolje rezultate.

Nemačka je ekonomski dominantna sila EU i motor njenog razvoja, a za Srbiju je ekonomski, trgovinski i svaki drugi partner broj jedan. Nemačka razmišlja više godina unapred, a na nama je da ne kasnimo – naveo je Vučić u svojoj objavi.

BONUS VIDEO: BRUKA OPOZICIJE: Poslanici većine obezbedili kvorum za sednicu o litijumu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Obraćanje ministarke Đedović Handanović; Parlament o opozicionom Predlogu izmene Zakona o rudarstvu

Vučić iz Hamburga: Pričali smo o evropskom putu, po pitanju KiM nismo imali iste stavove

Poslanik koalicije NADA izneo pretnje na račun ministarke Dubravke Đedović-Handanović!