Gabrijel Eskobar biće ambasador SAD u Paragvaju


Vesti

Politika

Gabrijel Eskobar biće ambasador SAD u Paragvaju

Doskorašnji specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar biće imenovan za novog američkog ambasadora u Paragvaju.

Foto: Oliver Bunić / Ringier

.

Bela kuća je objavila spisak onih koje predsednik SAD Džozef Bajden namerava da imenuje na određene pozicije, a među njima se nalazi i Eskobarovo ime.

Blic preporučuje

U njegovoj biografiji se navodi da je kao ministar-savetnik, donedavno bio zamenik pomoćnika državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja u Stejt departmentu, a pre toga i zamenik šefa misije Ambasade SAD u Beogradu.

Obavljao je i funkciju zamenika šefa misije Ambasade SAD u La Pazu, u Boliviji, i bio generalni konzul SAD u Pešavaru, u Pakistan.

Takođe, u karijeri je bio na poziciji savetnika za politička i ekonomska pitanja u američkoj ambasadi u Lisabonu, a služio je i u rezervnom sastavu američke mornarice 17 godina.

Govori sedam jezika

Eskobar je diplomirao na Univerzitetu Kolumbija. Govori španski, ruski, portugalski, italijanski, srpski, hrvatski i češki.

Eskobara će na poziciji zamenika pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja umesto Gabrijela Eskobara zameniti Aleksandar Kasanof.

(Kosovo online)



Izvor

Related posts

Miloš Jovanović: Poslaćemo kolegama iz opozicije predlog zakona o Kosovu

Radomirović napušta stranku, ali ne i vladu lažne države (FOTO)

Vučević: Obavezno služenje vojnog roka trebalo bi da počne u septembru 2025. godine