Gajić i SSP nastavljaju obračun: Jedan od najvećih SNS projekata je Đilas


Vesti

Politika

Gajić i SSP nastavljaju obračun: Jedan od najvećih SNS projekata je Đilas

Narodna stranka Vladimira Gajića i Stranka slobode i pravde (SSP) već dugo su u ratu, a ovog puta otrovne strelice razmenili oko toga ko je prava opozicija a ko ne. Tako je stranka Dragana Đilasa optužila da „opozicija nisu ni Gajić ni Narodna“, a onda se čula uzvratna kritika da je „jedan od najvećih projekata SNS upravo Đilas“.

Foto: Vesna Lalić, Nebojša Raus / Ringier

.

Ovaj novi sukob izbio je zbog formiranja vlasti u Starom gradu i na Vračaru, i to nakon što je Stranka slobode i pravde na zvaničnom nalogu prozvala Marka Bastaća, koji je izabran za predsednika Skupštine opštine Starog grada, da je deo projekta naprednjaka.

Blic preporučuje

Međutim, tu se nisu zaustavili, pa su ustvrdili da „nisu opozicija ni Vladimir Gajić i Narodna stranka koji su dali podršku naprednjačkoj vlasti na Starom gradu“.

To je, očigledno, izazvalo oštar revolt kod Gajića.

Daj bre skinite nam se sa Sebastijana i prestanite da lažete. Pa jedan od najvećih projekata SNS je vaš šef stranke Dragan Đilas. Za taj projekat Vučića treba da prime u SANU – napisao je na društvenoj mreži „iks“ Gajić.

Pre toga, dvojica lidera zaratili su zbog izbora.

„Mefisto srpske opozicije“

Pre izvesnog vremena Đilas rekao je da opozicija nije imala šansu da pobedi na junskim izborima jer, kako je tvrdio, „nije bilo vremena da se izbace iz biračkog spiska svi oni koji imaju lažno prebivalište u Beogradu i poručio je da očekuje da izbori u glavnom gradu budu ponovljeni već sledeće godine ukoliko se svi u opoziciji slože da je najvažnije izboriti se za regularne izborne uslove“.

Ali Gajić se nije se složio s tim i Đilasa nazvao „Mefistom opozicije“ koji, kako je rekao, „nastavlja u starom stilu uprkos tome što je dosadio vlastima kao glavni protivnik“.

Spisku sukoba tu nije kraj. Izjava Đilasa da bi opozicija na novim beogradskim izborima trebalo da nastupi u jednoj koloni u kojoj vidi „Srbiju protiv nasilja“, koaliciju NADA, SDS, Dveri, ali ne i Narodnu stranku, izazvala je žestoku reakciju Gajića.

Čovek je lično Mefisto srpske opozicije – napisao je Gajić.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija