Gašić: Migovi ostaju u Srbiji i nikada ih nikome nećemo dati


Vesti

Politika

Gašić: Migovi ostaju u Srbiji i nikada ih nikome nećemo dati

Ministar odbrane Bratislav Gašić demantovao je lažne informacije koje su preneli pojedini domaći i regionalni mediji da ugovor sa kompanijom „Daso“ o nabavci 12 novih aviona „Rafal“ navodno sadrži klauzulu o transferu srpskih „Migova 29“ u Francusku i njihovoj kasnijoj isporuci Ukrajini.

Foto: Marko Đoković / Tanjug

.

– Reč je o još jednoj u nizu notornih laži i izmišljotina koje isključivo imaju za cilj da bace senku na nabavku 12 potpuno novih višenamenskih borbenih aviona tipa „Rafal“ četvrte generacije. Migovi koje Srbija poseduje su srpski i nikada ih nikome nećemo dati – rekao je Gašić.

Blic preporučuje

On je istakao da je, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića, Srbija došla do 14 modernizovanih aviona MiG-29.

Foto: Vladimir Živojinović / Ringier

Mig – 29

– Trud Ponoša i njemu sličnih, devastirao je našu lovačku avijaciju u toj meri da je, pre nešto više od deset godina, bilo dana kada nijedna „dvadesetdevetka“ nije mogla da poleti i zaštiti naš vazdušni prostor – naveo je Gašić.

Kako je rekao, Srbija se, ni u kom slučaju, neće odreći svojih „Migova 29“ koji će „još izvestan broj godina biti itekako upotrebljivi“.

– Štaviše, nastavićemo sa nabavkama savremenih borbenih sredstava sa ciljem jačanja sposobnosti Vojske Srbije i očuvanja mira i stabilnosti – naglasio je Gašić.



Izvor

Related posts

GLAVNA TEMA ODLUKA O UVOĐENjU VOJNOG ROKA: Počela sednica Vlade i sednica štaba za vanredne situacije

VUČIĆ SE OGLASIO NAKON SEDNICE VLADE: Ovo su bile glavne teme

VUČIĆ BIO U PRAVU, OPOZICIONARI SADA I SAMI PRIZNALI: Nismo mi za trajnu zabranu litijuma! (VIDEO)