GIK Niš usvojio ukupan izveštaj, koaliciji oko SNS 30 odborničkih mandata


Vesti

Politika

GIK Niš usvojio ukupan izveštaj, koaliciji oko SNS 30 odborničkih mandata

Predsednica Gradske izborne komisije grada Niša Danijela Milićević izjavila je danas da je ta komisija usvojila danas Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za odbornika u Skupštini grada Niša, prema kojem je lista „Aleksandar Vučić – Niš sutra“ osvojila 30 mandata.

Foto: Mitar Mitrović / Ringier

Ilustracija

Grupa građana „Dr Dragan Milić“ dobila je 16 mandata, a koalicija „Biramo Niš“ 10, saopštila je Milićević na konferenciji za medije.

Blic preporučuje


GIK u Nišu donela treću odluku o preliminarnim rezultatima izbora


GIK Novi Sad: Usvojen ukupni izveštaj o izborima, u parlamentu 5 lista, SNS dobila 45 mandata

Ona je dodala da su liste „Dr Savo Manojlović-I ja sam Niš-Kreni-Promeni“ i lista „Ujedinjeni – Nada za Niš“ osvojili su po dva, dok je lista „Ruska stranka-Rusija i Niš u srcu!-Tihomir Perić“ osvojila jedan mandat.

Preko 1.800 nevažećih listića

Milićević je obrazložila da je na 197 biračkih mesta na izbore izašlo 111.170 birača, od 226.268 upisanih u birački spisak, a da je glasalo njih 111.112.

Istakla je da je nevažećih glasačkih listića bilo 1.875.

Kako je pojasnila, protiv Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora, podnosilac proglašene izborne liste i birači mogu podneti prigovor gradskoj izbornoj komisiji Niš u roku od 72 časa od objavljivanja ukupnog izveštaja na sajtu Republičke izborne komisije (RIK).

Odgovarajući na pitanja novinara o nepravilnostima i žalbama opozicionih lista, Milićević je rekla da nije bilo nikakvih nepravilnosti i da je odlukama Višeg suda u Nišu potvrđeno da su odluke GIK-a bile u skladu sa zakonom.

Kako je na konferenciji istakla GIK NIša izvršila uvid u izborni materijal i da je na spornim mestima petočlana komisija koju su činili i predstavnici opozicionih lista Ka su potpisali izveštaje o kontroli zapisnika o radu.

Milićević je dodala da će GIK u roku od sedam dana, ukoliko ne budu uložene žalbe na Ukupan izveštaj doneti rešenja o dodeli mandata odbornicima.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

VUČIĆ CELE SLEDEĆE NEDELJE U NJUJORKU: Obraćanje na Generalnoj skupštini UN u utorak

Srbija je pokazala kakvu moć ima, a idioti u Sarajevu se pitaju zašto se neko naoružava (VIDEO)

Miloš Jovanović: Poslaćemo kolegama iz opozicije predlog zakona o Kosovu