GIK: U Beogradu prijavljen 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača za izbore


Vesti

Politika

GIK: U Beogradu prijavljen 1.581 domaći i 156 stranih posmatrača za izbore

Predsednik Gradske izborne komisije Zoran Lukić saopštio je danas da se za praćenje rada Gradske izborne komisije i biračkih odbora na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda na sam dan izbora raspisanih za 2. jun, prijavio 1.581 domaći posmatrač i 156 stranih posmatrača.

Foto: Nenad Mihajlović, Đorđe Kojadinović / Ringier

Ilustracija

Lukić je istakao da je saradnja Gradske izborne komisije sa domaćim i stranim posmatračima, u ovoj fazi izbornih radnji, bila brza i efikasna na obostrano zadovoljstvo i dodao da je sve proticalo u najboljem mogućem redu.

Blic preporučuje

Kako se navodi u saopštenju Gradske izborne komisije prijavljeni su predstavnici sledećih domaćih posmatrača: CRTA, CESID, Građani na straži, JUKOM i Kreni-promeni, a od stranih prijavljeni su: OSCE-ODIHR, IFES, delegacija EU u Republici Srbiji, IREX, Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Ambasada Holandije, Ambasada Slovačke i Ambasada Velike Britanije.

Istaknuto je da su predstavnici posmatrača rada biračkog odbora dužni da postupaju po pravilima o održavanju reda na biračkom mestu, kao i da se njima omogućava da nesmetano posmatraju svaku izbornu radnju, a u Zapisnik o posmatračima rada biračkog odbora mogu se upisati eventualne primedbe posmatrača.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“