Gradonačelnik Đurić oštro osudio haos u Skupštini Grada


Vesti

Politika

Gradonačelnik Đurić oštro osudio haos u Skupštini Grada

  • Gradonačelnik Novog Sada osudio je scene u Skupštini Grada
  • Optužio je opoziciju za kršenje procedura i neozbiljnost

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić oštro je osudio scene u Skupštini Grada i naglasio da neće dozvoliti da se krše procedure i pokuša da se uruši predstavnički dom sugrađana.

Foto: Nenad Mihajlović / Tanjug

Milan Đurić

– To što opozicija nije znala da ispoštuje formalne procedure za zakazivanje vanredne sednice Skupštine grada, je slika i prilika njihovog neznanja i neozbiljnosti, kao i odnosa prema građanima koji su glasali za njih. To što prave haos i ne dozvoljavaju građanima da u direktom prenosu sednice Skupštine čuju raspravu odbornika o važnim temama, je dokaz njihove bahatosti – kazao je Đurić.

Blic preporučuje


MILAN ĐURIĆ PONOVO IZABRAN ZA GRADONAČELNIKA: Slede nam izazovne godine, ali Novi Sad ima tim za borbu

Kako kažu, nemaju nameru da dozvole da se krše sve procedure, pravi buka i pokušava da se uruši predstavnički dom Novosađana, jer građani „očekuju da se isključivo borimo za njihove interese“.

– Da se razumemo, nikome nije osporeno demokratsko pravo da zakaže vanrednu sednicu Skupštine Grada, ali to mora da se uradi po svim važećim propisima. Sve ostalo, na foru, na mišiće, na bezobrazluk, neće proći! Fizičko nasilje nikome neće biti dozvoljeno – rekao je Đurić za Dnevnik.

On je naglasio da mu je kao gradonačelniku Novog Sada iskreno žao zbog slike koja danas ide iz novosadske skupštine.

– Čestitam svim odbornicima vladajuće koalicije “Aleksandar Vučić- Novi Sad sutra”, koji odgovorno i ozbiljno rade svoj posao, u interesu svih Novosađana, uprkos tome što opozicija pokušava u tome da ih spreči. Čestitam i predsednici Skupštine i njenim saradnicama, divnim i pametnim damama koje savesno obavljaju svoj posao, iako im se sve vreme nabildovani odbornici opozicije unose u lice, duvaju u pištaljke i pokušaju da im izvuku stolice i zauzmu njihova mesta. Naš Novi Sad zaslužuje najbolje, i za to su građani glasali u tri uzastopna mandata, a ne za politički diletantizam koji danas opet pokazuje opozicija – kazao je Đurić.

(Dnevnik)



Izvor

Related posts

Vučić odlikovao predstavnici UAE, Rusije i Mađarske

Opozicija optužuje vlast da je „sklonila“ iz svojih reodva poslanika koji je preminuo!

Čvrsto prijateljstvo Srbije i Grčke