Guvernerka NBS: Stotine miliona evra ulaze u Srbiju preko lobi grupa, cilj je promena kritičke svesti borba protiv vlasti


Vesti

Politika

Guvernerka NBS: Stotine miliona evra ulaze u Srbiju preko lobi grupa, cilj je promena kritičke svesti borba protiv vlasti

Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke Srbije, rekla je danas da u Srbiju poslednjih dana pristiže velika količina novca kojim se otvaraju firme koje imaju za cilj da obuče mlade ljude u Srbiji kako se ruši vlast.

Foto: Milan Ilić / Ringier

.

Stotine miliona evra ulaze u ovu državu preko lobi grupa, a cilj je da da promene kritičku svest u našoj zemlji i da se bore protiv ovog režima. Ja vam ne govorim tajne inormacije, sve vidim u finansijskim tokovima. U Nišu je registrovana takva firma, trenutna tema im je litijum, daju 13.000 po osobi, neka mi zameri ko god želi, ja znam znam koliko rizikujem ovim što govorim – rekla je Tabaković na predstavljanju izveštaja o inflaciji.

Blic preporučuje

Kako je dodala, „oni otvaraju i zatvaraju račune, menjaju firme, a cilj im je da obuče mlade u Srbiji kako se ruši vlast“.

– Nekome nije stalo da ova zemlja napreduje. Ovo bi trebalo da se zna, da se ne ponavljaju ove stvari – rekla je Tabaković.

Kako je izjavila na konferenciji, ona je neko ko smatra da svaki potencijal treba pretvoriti u realnu mogućnost. Kazala je i da je litijum i šansa i potencijal Srbije.

Prema rečima Tabakovićeve litijum je šansa za povećaće bruto domaćeg proizvoda, ali je ipak istakla da je stručna analiza neophodna važna.

„Inteligencija svakog od nas je potencijal, ali jedino ako taj potencijal prevedemo u neko znanje i obrazovanje, mi smo ga pretvorili u mogućnost da nešto stvaramo i radimo. Ali ni inteligencije i znanje nisu po sebi dobrobit i korist“, naglasila je guverner centralne banke Srbije.

Prema njenom mišljenju, ne treba prodavati sirovinu.

„Završila sam ekonomiju i vi koji ste ekonomisti, znate da su elementarna pravila međunarodne trgovine najviši nivoi prerade koji svakoj zemlji omogućavaju da najviše zaradi time što će neće prodavati sirovinu nego u neku preradu ili od poljoprivrednog proizvoda preko rudnog bogatstva ili bilo čega“, rekla je ona.



Izvor

Related posts

Srbija je pokazala kakvu moć ima, a idioti u Sarajevu se pitaju zašto se neko naoružava (VIDEO)

Miloš Jovanović: Poslaćemo kolegama iz opozicije predlog zakona o Kosovu

Radomirović napušta stranku, ali ne i vladu lažne države (FOTO)