Home Politika Homofobični ispad bivšeg člana LDP i DS Vladimira Todorića: „LGBT populacija da ide što dalje“

Homofobični ispad bivšeg člana LDP i DS Vladimira Todorića: „LGBT populacija da ide što dalje“

by euronet063


Vesti

Politika

Homofobični ispad bivšeg člana LDP i DS Vladimira Todorića: „LGBT populacija da ide što dalje“

Vladimir Todorić, advokat i bivši član LDP-a, DS-a, Narodne stranke i SSP-a, poručio je učesnicima Parade ponosa da „idu što dalje“ odavde i dodao da je Prajd u Srbiji „samo čin vređanja manjine“ što je izazvalo brojne reakcije na X mreži.

.

Foto: Djordje Kojadinovic / Ringier

.

Todorić koji je od 2003. do 2005. godine bio koordinator u kancelariji Vlade Srbije za pridruživanje Evropskoj uniji i koordinator izrade Nacionalne strategije Srbije za pridruživanje EU mnoge je iznenadio svojim konzervativnim i homofobičnim stavovima u vezi sa jučerašnjom Paradom ponosa.

Blic preporučuje

Idite. Što dalje – napisao je Todorić na X mreži na poruku CRTE: „Ponos su ljubav i sloboda. Idemo Prajd 2024“.

Mnogi na X mreži nisu mogli da veruju šta je poručio Todorić, pa mu je jedna tviterašica direktno postavila pitanje: Gosn Todoriću, šta vam se desilo, pa ste tako zastranili?

„Zbog te lične frustracije ste u stanju da marginalizujete celu grupu“

To kao da je „razjarilo“ Todorića pa je izneo gotovo desničarski stav.

Desilo se to da je država uništena, da nema nijedne institucije, da se o svemu pitaju strani ambasador(i) i banke, da je organizovani kriminal ušao u svaku poru društva, da su svakome zapušena usta da kaže bilo šta, da se kradu izbori, da se aktivisti hapse zbog bilo kog protesta a da je jedino bitno poslati ovakvu sliku u svet kao dokaz lažne demokratije. U svetu je Prajd možda i proslava različitosti, ali u Srbiji je to samo čin vređanja većine – naveo je Todorić i ostavio sliku učesnika sa nekog od učesnika prethodnog Prajda.

Odgovor mu je ubrzo stigao.

I zbog te lične frustracije ste u stanju da marginalizujete celu grupu – napisao je Marko Tiosavljević, korisnik X mreže.

„Izazvali ste lavinu mržnje“

Todorić se zapitao „kako su to lične stvari“ i dobio odgovor:

Sve su to lično subjektivna mišljenja, ne bih da ulazim u detalje šta ste Vi time mislili… ali ono što ste komunicirali nije baš korektno. I izazvali ste lavinu mržnje… jer vaše reči su demonstrirale marginalizaciju… – poručio mu je Tiosavljević.

Todorić je u svoj političkoj karijeri promenio čak četiri stranke, a poslednja politička funkcija mu je bila u SSP-u gde je 2020. i 2021. godine bio predsednik Resornog odbora za pravosuđe te stranke.

Vuk Jeremić pozivao na otkazivanje Evroprajda zbog majmunskih boginja

Još jedan bivši istaknuti funkcioner Demokratske stranke istakao se svojim desničarskim stavovima. Vuk Jeremić, bivši predsednik Narodne stranke, 2022. godine je predlagao da se Evroprajd u Beogradu zabrani „zbog majmunskih boginja“.

Sadašnji predsednik te stranke Vladimir Gajić, takođe bivši demokrata, bio je učesnik litija protiv Evroprajda koje su se održavale u avgustu 2022. godine.



Izvor

You may also like