Irena Šarac napadnuta u Madridu: Republika Srbija traži hitnu istragu incidenta


Vesti

Politika

Irena Šarac napadnuta u Madridu: Republika Srbija traži hitnu istragu incidenta

Nakon današnjeg napada u centru Madrida na ambasadorku Srbije u Španiji Irenu Šarac, zatražena je hitna istraga i odgovornost za ovaj incident.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije / Ustupljene fotografije

.

Kako Blic saznaje obavešteni su i tamošnji nadležni organi, a Republika Srbija će insistirati da se što pre reši ovaj dramatični napad.

Blic preporučuje


(VIDEO) „SPREMI SE SLEDEĆI PUT KAD IDEŠ SA MNOM“ Vučić odbrusio ministru Martinoviću u Bajinoj Bašti zbog premija za mleko: „NISAM TE TO PITAO“


AMERIKANAC ODUŠEVIO SRBE Džibri prišao prosjaku Miti u Beogradu pa otkrio nešto dirljivo: „Moj cilj ovog meseca jeste…“

Ambasadorka je napadnuta ovog popodneva u ulici u kojoj stanuje, a napadač joj je naneo povrede u predelu leđa. Iz izjava prisutnih svedoka, sumnja se da je, po govoru, osoba albanskog porekla.

Ko je Irena Šarac?

Irena Šarac rođena je 9. april 1980. u Beogradu. Završila je Specijalističke akademske studije – smer: Međunarodni odnosi (FPN). Diplomatska akademija Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, odeljenje za kineski jezik.

Ima bogato radno iskustvo u diplomatiji i to kao v.d. pomoćnik ministra spoljnih poslova za bilateralnu saradnju u zvanju ambasador, u Ministarstvu spoljnih poslova radila je i kao načelnik Odeljenja za Aziju, Australiju i Pacifik, kao i u sektoru za bilateralnu saradnju. Bila je i savetnik zadužena za NR Kinu, R. Koreju i Mongoliju. Radila je i pri Ambasadi Republike Srbije u NR Kini i Grčkoj.

Govori engleski i kineski, kao i španski i francuski jezik.

Podsetimo, odmah nakon napada oglasio se i ministar spoljnih poslova Marko Đurić koji je najoštrije osudio fizički napad na ambasadorku.

„Najoštrije osuđem fizički napad na ambasadorku Šarac u centru Madrida. Zahtevamo od svih nadležnih punu istragu i odgovornost za ovaj nečuveni incident i akt nasilja prema najvišem diplomatskom predstavniku naše zemlje“, izjavio je šef srpske diplomatije.

Kako nezvanično saznajemo ambasadorka Šarac je dobro.



Izvor

Related posts

Ponosan sam na Vojsku Srbije

„MORAO SAM DA BUDEM BRUTALAN“ Šešelj otkrio zašto je predlagao da se Tito iskopa i podeli na osam delova za svaku republiku i pokrajinu

Vučić tvrdi da neće biti izmeštena grobnica Josipa Broza