Ivica Dačić: Vladajućim strankama porastao rejting zbog litijuma


Vesti

Politika

Ivica Dačić: Vladajućim strankama porastao rejting zbog litijuma

Rejting vladajućih stranaka zbog litijuma nije narušen i čak je porastao u uslovima negativne kampanje protiv njih

Svako u Srbiji može izražavati političko mišljenje i javna okupljanja nisu sporna, ali postoje pravila za njihovo održavanje

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da svako u Srbiji može da izražava političko mišljenje i da javna okupljanja nisu sporna, ali da postoje pravila kako mogu da se dešavaju, dodajući da rejting vladajućih stranaka zbog litijuma nije narušen, već je čak i porastao u uslovima negativne kampanje protiv njih.

Foto: Snežana Krstić / Ringier

.

– Ta tema (litijuma) se politizuje, ona se ne raspravlja na pravi način, već sa aspekta političkih zloupotreba. Opoziciji je potrebna jedna tema koja bi mogla da bude prijemčivija za građane nego što je njihova politika. Niko neće izaći na demonstracije zbog podrške Đilasu, Aleksiću, Mariniki… Za zaštitu životne sredine su svi zainteresovani – rekao je Dačić.

Blic preporučuje


SEDNICA O LITIJUMU ZAVRŠENA, ŠTA DALJE? Opozicija hoće da drži temu „živom“, vlast da je sa ulice vrati u institucije, ali svi MORAJU DA BUDU SVESNI JEDNE STVARI


Brnabić: Debakl opozicije u Skupštini, imaju pravo na protest, ali u skladu sa ustavom

Na pitanje da li je projekat „Jadar“ i kupovina „rafala“ jasan signal da se Srbija sve više okreće Zapadu, on je odgovorio „ne mislim da je to nešto što nas na balansu, tegu ili terazijama naginje na jednu stranu“.

Možda je ovo više ispravljanje nečeg ranijeg, jer je taj teg bio više na drugoj strani, zato što nismo imali strateške dogovore sa nekim drugim zemljama – rekao je Dačić.

On je rekao i da je strateško opredeljenje Srbije članstvo u Evropskoj uniji (EU) i da nije moguće imati dva strateška opredeljenja, „da istovremeno budete i za BRIKS i za EU“.

– Ali saradnja sa BRIKS jeste važna i u tome treba da učestvujemo. Na kom nivou i kako, to je procena onih koji vode spoljnu politiku – rekao je Dačić.

(Večernje novosti)



Izvor

Related posts

Novi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju biće iz grupacije Progresivne alijanse socijalista i demokrata

Hoćemo Srbiju u NATO-u i da prizna svoje zločine! (VIDEO)

Osnovni sud u Prištini kaznio osudio Lazara Dejanovića na 8 meseci zatvora i 10.000 evra zbog nereda u Zvečanu