Izbori 2024: Radomir Lazović posle rezultata optužio kolege iz Srbije protiv nasilja za sabotažu


Vesti

Politika

Izbori 2024: Radomir Lazović posle rezultata optužio kolege iz Srbije protiv nasilja za sabotažu

Radomir Lazović, jedan od lidera Zeleno-levog fronta, poručio je nakon što su objavljeni rezultati izbora da je koalicija „Biramo borbu“ vodila bitku protiv dva protivnika tokom kampanje i direktno optužio bivše kolege iz „Srbije protiv nasilja“ za „bolne, teške i tužne klipove u točkovima“.

Foto: O. Bunić, M. Ilić / Ringier

.

Lazović je u izbornoj noći poručio da je, prema procenama koalicije Biramo borbu“, izlaznost u Beogradu bila na oko 46 odsto.

Blic preporučuje

Ukoliko poredimo izlaznost sa prethodnih lokalnih izbora, koji su održani samostalno, bez parlamentarnih i predsedničkih, kao što je to bilo 2018. godine, kada je izlaznost bila 51 procenat, možemo reći da bojkot nije naišao na veliku podršku građana. Ali jasno je da jeste značajno uticao na sam izborni rezultat, jer da bismo pobedili, svi smo se nadali izlaznosti kao što je ona bila u decembru, a glasila je tada oko 58 procenata – poručio je Lazović.

„Kampanja bojkota samo u Beogradu izazvala ogromnu konfuziju“

Kako je rekao, to bi sigurno značilo pobedu opozicije u Beogradu.

– Dodatno, kampanja bojkota samo u Beogradu i samo od strane nekih organizacija koje izlaze na drugim biračkim mestima izazvala je ogromnu konfuziju kod birača, što će se verovatno videti i na broju glasova za lažne liste i one koje će ostati ispod cenzusa – rekao je Lazović.

Foto: Milan Ilić / Ringier

Radomir Lazović je rekao da je koalicija „Biram borbu“ imala dva protivnika tokom kampanje

Potom je dodao da su protiv koalicije „Biramo borbu“ vodila bitku protiv dva protivnika.

SNS, na šta smo navikli, i dojučerašnje koalicione kolege. O tome do sada nismo želeli da govorimo, ali danas želimo da kažemo da su klipovi koji su nam gurani u točkove bili bolni, teški, ali i tužni – kaže Lazović.

„Od lažnih stranica do podmetanja kontrolora“

Lider ZLF-a je detaljnije objasnio zbog čega je razočaran bojkot opozicijom.

– Od toga da su pravljenje lažne stranice sa našim imenom, kako bi se prikupljali podaci preko optuživanja da smo Vučićevi, Hilovi i ko zna čiji i čak i podmetanje kontrolora koji su u poslednjem trenutku odustajali. Ovo ipak nije uspelo da ostavi značajniji trag na kontroli i ja se zahvaljujem svim kontrolorima na ogromnom trudu samo po požrtvovanju i svemu što su radili u ovoj kampanji. Ali sve ovo je ostavilo traga na izlaznosti što će sigurno uticati i na rezultat u Beogradu i drugim gradovima – zaključio je Lazović na obraćanju nakon objavljivanja rezultata izbora.

Najnovije rezultate izbora u Nišu pogledajte u posebnoj vesti.

Kako su birači glasali u Beogradu pročitajte ovde.

Rezultate izbora u Novom Sadu pogledajte ovde.



Izvor

Related posts

MINISTAR GAŠIĆ ČESTITAO PRIPADNICIMA VOJSKE SRBIJE: „Vi ste ponos otadžbine“

Počela sednica Vlade Srbije i sednica Štaba za vanredne situacije: Na dnevnom redu odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka

Jedna od glavnih tema i odluka o uvođenju obaveznog vojnog roka