Izbori Niš: Dr Dragan Milić najavio krivične prijave protiv sudija Višeg suda


Vesti

Politika

Izbori Niš: Dr Dragan Milić najavio krivične prijave protiv sudija Višeg suda

Niška opozicija nastavlja svoju pravnu borbu u ovom gradu i nakon što im je Viši sud odbio sve žalbe na rezultate junskih izbora tako što će podneti krivične prijave protiv sudija Višeg suda. Predstavnici opozicionih stranaka tvrde da su izbore dobili, da ih je vladajuća stranka u ovom gradu izgubila, i da za to imaju dokaze.

Foto: Branko Janačković / Ringier

Dr Dragan Milić pokazuje koliko je opozicija u Nišu osvojila više glasova od vlasti

Dr Dragan Milić, nosilac istoimene liste u Nišu objasnio je danas kako će ta borba izgledati.

Blic preporučuje


FINIŠ NIŠKE SAGE ILI IPAK NE? Glasanje je završeno, „radili su“ i prigovori i sudovi, a sada je glavno pitanje da li je u Nišu ODSVIRAN IZBORNI KRAJ

Svi smo se ovde okupili kako bi se videla kakva će biti sledeća reakcije na odluku suda u Nišu da nastavi sa kršenjem zakona. Postoje dva puta: prvi put da prihvatimo odluku suda i kažemo to je to, ali to se nikada neće desiti. Mi pokradene izbore prihvatiti nećemo. Nemamo prava da prevarimo glasače koji su glasali za naše liste – kaže dr Milić.

Kako kaže, drugi predlog je da se kreće sa demonstracijama.

– Pitam šta, demonstracije gde, sa kojim ciljem, kako da se realizuje? Pozvali smo ljude da izađu na proteste, skupili smo se 5.000-10.000 i šta dalje? Da li upadamo u GIK, policijsku stanicu i šta dalje?. To je loš put. To nam poručuju oni iz Beograda, ali ne razumemo šta dalje. Podsećam sve te dobronamerne da savete koje nam daju, da nešto ti saveti nisu bili dobri u Beogradu. Ili su dobili na izborima u Beogradu, na Starom Gradu, Vračaru ili je taj metod borbe bio pogrešan – poručio je Milić.

„Sudije su morale da rade u skladu sa zakonom“

Kako je rekao, niška opozicija će nastaviti da se bori na svoj način, a to je „opet legalitet“.

Mi ćemo podneti prijavu protiv sudija. Oni su morali da rade u skladu sa zakonom. Najveći gaf je da nema ponavljanja glasanja na biračkim mestima 10 i 16 pogotovo na mestu 10 gde je utvrđeno da je bilo falsifikovanja – kazao je Milić.

Podsećanja radi, Viši sud je prošlog petka odbio sve žalbe niškoj opoziciji na rezultate gradskih izbora.



Izvor

Related posts

Zečević: Nije vreme za dijalog, EU i NATO da zaustave čišćenje Srba na severu Kosova

Sergej Trifunović je ovde u Rovinju, tu je i pola redakcije N1

Hrvatski pisac Ante Tomić stao u zaštitu Sergeja Trifunovića: Osećam se besno i osramoćeno