Izbori u Nišu: Neizvesna izborna trka, 11 lista u borbi za glasove


Vesti

Politika

Izbori u Nišu: Neizvesna izborna trka, 11 lista u borbi za glasove

Niš će u nedelju biti jedan od pet gradova u kojima će se voditi, po mnogima, neizvesna borba za glasove na lokalnim izborima. Ukupno 11 lista boriće se za 61 odborničko mesto u Skupštini grada, a izbore će bojkotovati SSP, Srce i Zajedno.

Foto: Shutterstock/ Sangiao Photography, Đorđe Kojadinović / Ringier

.

U nedelju se lokalni izbori održavaju u ukupno 89 gradova i opština, a već sada je poznato da će Niš imati šest kandidata za gradonačelnika dok pet lista se još nije odlučilo koga će predložiti za prvog čoveka grada.

Blic preporučuje


U NIŠU 11 LISTA, A SAMO ŠEST KANDIDATA Ovo su takmaci za gradonačelnika najvećeg grada na jugu Srbije


TRKA ZA GLASOVE NA JUGU Izborne liste u Nišu: 11 koalicija, stranaka i grupa građana bori se za 61 mesto u Skupštini grada

Kako predviđaju pojedini analitičari, u gradu na Nišavi biće važan svaki glas jer se računa sa tim da postoje najmanje dve grupe građana koje učestvuju na izborima, a koje bi mogle da osvoje značajan broj glasova,

Izborne liste u Nišu

„Blic“ predstavlja svih 11 lista koje učestvuju na izborima u Nišu i šest poznatih kandidata za gradonačelnika.

1.Aleksandar Vučić – Niš sutra – prvi na listi vladajuće koalicije je Dragoslav Pavlović, inženjer elektrotehnike koji slovi i za kandidata za gradonačelnika.

Foto: Srpska napredna stranka Niš / Ustupljene fotografije

Dragoslav Pavlović predvodi listu vladajuće koalicije u Nišu

2.Biramo Niš-Đorđe Stanković – koalicija koju čine Narodni pokret Srbije, DS, Zeleno-levi front i PSG, a listu predvodi Đorđe Stanković, potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i kandidat za gradonačelnika.

Foto: Narodna stranka / Ustupljene fotografije

Đorđe Stanković je kandidat koalicije „Biramo Niš“ za gradonačelnika

3.“Ujedinjeni – nada za Niš” – listu predvodi kandidat za gradonačelnika i master ekonomista Miodrag Stanković, a podržavaju je Nova demokratska Stranka Srbije (Nova DSS) Niš, “Moj grad” – Narodna stranka (NS), Socijaldemokratska stranka (SDS), Dosta je bilo (DJB) I Demokratska unija Roma (DUR).

4.Grupa građana „Dr Dragan Milić“ – prvi na listi i kandidat za gradonačelnika je Dragan Milić, direktor niške Klinike za kardiohirurgiju.

Foto: Ustupljene fotografije

Dr Dragan Milić je kandidat za gradonačelnika ispred grupe građana koja nosi njegovo ime i prezime

5.“Ruska Stranka – Rusija I Niš u Srcu – Tihomir Perić” – listu predvodi Tihomir Perić, energetičar za koga se očekuje da bude i kandidat za gradonačelnika

6.“Bojan Avramović- Ne damo Niš” – prvi na listi je Bojan Avramović, nekadašnji direktor Regionalne razvojne agencije Jug

7. “Za naš Niš – Petar Bogićević” – listu koalicije „Snaga“ predvodi Petar Bogićević, poljoprivredni tehničar i predsednik Crnogorske partije u Nišu.

8.Dr Savo Milošević – I ja sam Niš – Kreni – promeni“ – kandidat za gradonačelnika je Vladimir Stanimirović, sociolog

Foto: Ustupljene fotografije

Vladimir Stanimirović (desno) je kandidat pokreta „Kreni promeni“ za gradonačelnika Ništa

9.“Ujedinjeni za selo i grad – budimo na čisto“ – prva na listi je Danijela Petrović iz Zelene stranke

10.Glas naroda je snaga naroda – listu predvodi Nikola Ostojić, master pravnik i funkcione partije „BUNT – Prava Srbija u Nišu“

11.“Niš, naš grad – Branislav Jovanović – Novo lice Srbije – Miloš Parandilović“ – prvi na listi je Branislav Jovanović, diplomirani pravnik i bivši predsednik Izvršnog odbora grada Niša i direktor JP Direkcija za izgradnju grada.

Sve izborne liste pozivaju građane da u što većem broju izađu na izbore u nedelju.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija