Jusufspahić: Država Srbija učinila sve da muslimani mogu da idu na hadžiluk


Vesti

Politika

Jusufspahić: Država Srbija učinila sve da muslimani mogu da idu na hadžiluk

Predsednik Vrhovnog sabora Islamske zajednice Srbije (IZS) muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da su odnosi Islamske zajednice sa državom oduvek na visokom nivou, što pokazuje i činjenica da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hažiluku u Saudijsku Arabiju u većem broju.

Foto: Vladimir Šporčić / Tanjug

Muftija Muhamed Jusufspahić

On je za „Tanjug“ rekao da je država Srbija učinila sve da muslimani iz Srbije ove godine mogu da idu na hadžiluk u Saudijsku Arabiju.

Blic preporučuje

– Čak smo i dobili veću kvotu, veći broj hadžija u odnosu na prethodnu. Sada je to 700, što je značajno povećanje u odnosu na ranije – rekao je Jusufspahić.

„Odnosi sa Srbijom su sjajni i čvrsti“

On je istakao da su se u međuvremenu dogodile značajne stvari, poput „korišćenje Bajrakli džamije koje je vraćeno Islamskoj zajednici“.

– U tome je učestvovao direktno i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić – rekao je Jusufspahić i posebno se zahvalio zbog toga što sutra, na veliki muslimanski praznik Kurban-Bajram, muslimani mogu da ostanu kod svojih kuća i praznuju u krugu porodice.

– Odnosi (sa državom Srbijom) su sjajni, uvek su bili čvrsti, čak i kada su nam neki spoljni faktori pokušavali ugroziti i državu i IZS za neke svoje interese. I od skoro se neki takvi događaji dešavaju, ali uz Božiju pomoć mi prevazilazimo sve te izazove i ostajemo stameni – rekao je muftija Jusufspahić zaključivši na kraju razgovora da je „lepo biti musliman u Srbiji„.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije

Ministar Đurić razgovarao sa Sison u Vašingtonu

OGLASILA SE FON DER LAJEN: Objavila sliku sa Vučićem