„Kada to pogledam, znam šta i mi treba da radimo…“ (FOTO)


PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se na Poslovnom forumu Srbija – Turska.

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

– Poštovani prijatelju Erdogan,

Želim da izrazim ogromno zadovoljstvo što se danas nalazimo ovde, u Beogradu, na ovom impozantnom privrednom skupu, koji jasno označava nastavak jedne veoma uspešne i intenzivne ekonomske saradnje koja se odvijala između naše dve zemlje u proteklom periodu.

Želim da zahvalim predsedniku Erdoganu na rečima poštovanja koje je uvek izgovarao o našoj zemlji, jer kada se njegov glas čuje u Turskoj, onda to i poslovni ljudi te velike i lepe zemlje dobro razumeju.

Kada danas odem u Tursku, to više nije ista zemlja. Svi vi i Redžep Tajip Erdogan, promenili ste njeno lice. Turska je danas jedna od najmodernijih i najuspešnijih zemalja. Taj progres je napravljen zahvaljujući Erdoganu, njegovoj viziji i borbi. Kada to pogledam, znam šta i mi treba da radimo da bi i naša zemlja napredovala tom brzinom. U tom smislu, dolazak turskih investitora za nas je od izuzetnog značaja, jer od njih možemo i mnogo da naučimo.

Zadovoljan sam i onime što smo mi postigli, ali imamo još mnogo snova, a dobar deo njih možemo da ostvarimo samo uz podršku i pomoć turskih kompanija. Za nas je saradnja sa Turskom više od ekonomije. Ona znači stabilnost i mir na celom Balkanu, što je za nas od ključnog značaja.

Hvala Vam, poštovani predsedniče, na ovom prijateljstvu – naveo je Vučić u svojoj objavi na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Petković: Kurti želi da korisnike socijalne pomoći u leposaviću ostavi na ulici

Na samit Berlinskog procesa ne idem sa strahom, već sa oprezom

U ponedeljak novi samit Berlinskog procesa, učestvuju predstavnici Zapadnog Balkana i EU