Kako će izgledati opštinski izbori u Beogradu: Negde devet, a negde samo tri liste


Vesti

Politika

Kako će izgledati opštinski izbori u Beogradu: Negde devet, a negde samo tri liste

Ako je suditi po broju izbornih lista onda će se najveća borba na opštinskim izborima u Beogradu voditi na Vračaru i Zemunu gde će glasači birati između devet brojeva na listiću dok će najmanji izbor imati birači na Paliluli, Čukarici, Barajevu, Obrenovcu i Sopotu – svega tri. Najživopisnija trka za glasove očekuje se verovatno u Lazarevcu gde čak tri liste nose sličan, gotovo isti naziv.

Foto: Zoran Ilić, Shutterstock / Ringier

.

Na lokalnim izborima 2. juna jedino će vladajuća koalicija okupljena oko SNS-a i SPS-a imati listu u svih 17 opština u Beogradu s tim što jedino u Sopotu Zavetnici neće biti na zajedničkoj listi sa vladajućom koalicijom nego će nastupiti samostalno.

Blic preporučuje

„Biram borbu“ bez liste samo u Sopotu

S druge strane, koalicija „Biram borbu“ imaće svoju listu u svim beogradskim opštinama osim, upravo, u Sopotu.

Foto: Milan Ilić / Ringier

Koalicija „Biram borbu“ neće imati listu jedino u Sopotu

Tako će građani Sopota birati između samo tri liste: „Aleksandar Vučić – Sopot sutra“ koju predvodi Živorad Žika Milosavljević, predsednik ove opštine skoro pune četiri decenije!, Srpska stranka „Zavetnici“ i grupe građana „Zajedno za naš Sopot“.

Žujović „sprečio“ referendum na Paliluli, Čukarici i Barajevu

Ako u Sopotu glasači biraju praktično samo između vlasti, u pet opština će izbori ličiti maltene na referendum pošto će se takmičiti samo vladajuća koalicija i opoziciona lista „Biram borbu“ uz po još jednu, treću listu.

Foto: Zoran Ilić / Ringier

Lista pulmologa Dejana Žujovića biće treći takmac na Paliluli, Čukarici i u Barajevu

Tako će, recimo, na Paliluli, Čukarici i Barajevu trku utroje začiniti lista pulmologa Dejana Žujovića „Za zeleni Beograd“ dok će u Obrenovcu treći takmac biti grupa građana „Za naš Obrenovac“.

Najviše takmaca na Vračaru i u Zemunu

Možda i najreprezentativnija borba vodiće se na Vračaru i Zemunu gde će listu imati praktično sve koalicije, stranke i pokreti koji će učestvovati i na beogradskim izborima. Među njima i pokret „Kreni promeni“ Sava Manojlovića koji izlazi još na izbore u još tri opštine: Voždovac, Novi Beograd i Lazarevac.

U Lazarevcu tri liste sličnog imena

Zanimljivo, u Zemunu i Lazarevcu biće najviše lista koje svojim nazivom asociraju na pokret „Kreni promeni“. Tako je u Zemunu proglašena lista grupe građana „Pokrenimo okrenimo“, ali i lista „Zemun protiv nasilja“ koja osim imena nema ništa zajedničko sa razjedinjenom koalicijom „Srbija protiv nasilja“.

Foto: Blic TV / Ringier

Lista Sava Manojlovića imaće još dva konkurenta sličnom naziva u Lazarevcu

U Lazarevcu vlada još veće zamešateljstvo u vezi sa imenima lista. Čak tri liste imaju gotovo identičan naziv. Lista „Kreni promeni“ Sava Manojlovića zove se „I ja sam Lazarevac“, a postoji i lista „Ja sam Lazarevac, ti si Lazarevac“, kao i lista „Mi smo Lazarevac- složno za Lazarevac“.

Bastać hoće opet na čelo Starog grada?

U izbornu trku na lokalu tačnije na Starom gradu vraća se i nekadašnji predsednik te opštine Marko Bastać sa svojom listom „Čuvari Starog grada“.

Foto: Snežana Krstić / RAS Srbija

Marko Bastać već je bio predsednik Starog grada

U Starom gradu na izborima svoju listu imaće i DJB Saše Radulovića, ali i Stranka pravde i pomirenja koja je za gradonačelnika Beograda kandidovala čoveka koji svoj identitet krije ispod kacige.



Izvor

Related posts

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“

Aljbin se vodi načelima fašističke propagande

Fon der Lajen sa liderima Zapadnog Balkana: Radimo na približavanju ekonomija