Kancelarije za KiM: Kurtijeva policija zatvorila prostorije privremenog organa opštine Srbica


Vesti

Politika

Kancelarije za KiM: Kurtijeva policija zatvorila prostorije privremenog organa opštine Srbica

Ovo je deseti privremeni organ koji su vlasti u Prištini proizvoljno zatvorile

Postupak je ocenjen kao suprotan sporazumima i dijalogu

Pripadnici policije samoproglašenog Kosova upali su danas u prostorije Privremenog organa opštine Srbica, koje su zapečatili, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Foto: Rade Prelić / Tanjug

.

Iz Kancelarije su precizirali da su četvorica prištinskih policajaca u civilu zapečatila prostorije srpske institucije, istjeravši sve radnike koje su zatekli, uz obrazloženje da se bave „nelegalnim i protivustavnim delovanjem“.

Blic preporučuje

Ovakav potez u direktnoj je suprotnosti sa svim sporazumima i tekovinama dijaloga i pokazuje da jedino što Aljbin Kurti ume jeste da vodi politiku zatvaranja, blokada i gašenja – ocenili su iz Kancelarije.

Oni su ukazali da je ovo deseti privremeni organ koji su vlasti u Prištini proizvoljno i protivpravno zatvorili nakon gašenja privremenih organa u Štrpcu, Klini, Istoku, Goraždevcu, Gori, Kosovskoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Ovim je nastavljena institucionalna i politička represija nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji u režiji Aljbina Kurtija, koji Srbe želi da ostavi bez osnovnih sredstava za život i time ih natera da napuste svoja vekovna ognjišta – upozorili su iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Oni su istakli da političarima u Prištini nije dovoljno što je Srbica tokom pogroma i sukoba već obesrbljen i etnički očišćen grad, već sada i na ovaj način žele da zatru sve srpsko što ima veze sa ovom opštinom i srpskim imenom.

Oni poručuju da se Kurti vara ako misli da će Beograd ikada odustati od zahteva za formiranjem ZSO i da će moći da pobjegne od svojih preuzetih obaveza ili da će Beograd svoj narod ostaviti bez pomoći i prinadležnosti koje im isplaćuje i koje će im isplaćivati.

(Srna)



Izvor

Related posts

PRIJATELJSTVO SA SRBIJOM ISKOVANO JE KRVLJU U BICI ZA OČUVANJE MIRA: Li Ming, ambasador NR Kine

Edi Rama otkrio zašto je promenio odnos prema Srbiji: Svemu je kumovala njegova baba

Oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju