Kažu da će nam deca biti dresirani Srbi?!


NA ŠOLAKOVOM N1 u Dnevniku objavljen je sraman prilog, u kojem se napada ideja o upoznavanju najmlađih srpskih pokoljenja sa srpskom tradicijom i identitetom.

Foto: Printskrin

– Prema zakonu nacionalna čitanka imaće ulogu u razvijanju nacionalnog identiteta, pripadnosti državi, kao i poštovanje i očuvanje srpskog jezika, tradicije i kulture. Kako deca koja tek uče da napišu slovo “A“ mogu da se upoznaju sa filozofskim konceptom nacionalnog bića – pitao je novinar N1.

– Ne znam koji je to način, da Vi detetu od 6, 7, 8 godina uopšte objasnite koncept nacionalnog identiteta, osim da to zaista bude jedna vrsta indoktrinacije ili upravo to- DRESURE ZA TO KAKO SE POSTAJE SRBIN – konstatovao je Srđan Milošević, istoričar koji je na Šolakovoj N1 nazvao decu u Srbiji “dresiranim Srbima!“

– Temelj je počeo da se gradi, ali ne pisanjem pojedinačnih udžbenika, već se rodilo nešto što se zove nacionalna čitanka. Ona će, po mišljenju istoričara voditi samo gajenju osvetničke kulture u Srbiji zbog frustracija izazvanih ratovima devedesetih. Srpskom nacionalnom identutetu nije potrebna odbrana ni od koga, osim onih koji želu da ga svedu na puko parolašenje- konstatovao je novinar Šolakove N1.

A kako je izgledala antisrpska histerija na N1 pogledajte u videu:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Najbolje da budu sami i da niko ne može da im odgovori

DA LI JE UČEŠĆE KRIMINALACA U AKTIVNOSTIMA „KRENI – PROMENI“ IZUZETAK ILI PRAVILO?

GLAVNA TEMA ODLUKA O UVOĐENjU VOJNOG ROKA: Počela sednica Vlade i sednica štaba za vanredne situacije