Ko je Novosađanka Vesna Turkulov, kojoj je Vučić lično čestitao na izbornom rezultatu


Vesti

Politika

Ko je Novosađanka Vesna Turkulov, kojoj je Vučić lično čestitao na izbornom rezultatu

​​​​​​​Nakon jučerašnjih lokalnih izbora na kojima je u Novom Sadu lista „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ odnela ubedljivu pobedu, javnost je zaintrigirala žena kojoj je lično predsednik Srbije čestitao na izbornom rezultatu. Reč je o Prof. dr Vesni Turkulov koja je bila i nosilac ove liste u vojvođanskoj prestonici.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

.

Prof. Turkulov široj javnosti postala je poznata tokom pandemije Kovid 19, kada je bila načelnica Infektivne klinike u Novom Sadu. Zbog svog odnosa prema pacijentima i pregalačkom borbom protiv nove pošasti koja je te 2020. godine zahvatila ceo svet, dobila je zlatnu medalju za borbu protiv virusa Kovid 19.

Blic preporučuje

Akademsku karijeru dr Turkulov započela je na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, gde je danas redovan profesor na akademskim, strukovnim, specijalističkim, master i doktorskim studijama. Tokom akademske, razvijala se i njena usko stručna karijera koja je dostigla vrhunac na poziciji upravnika Infektivne klinike u Kliničkom centru Vojvodine.

Foto: R. Getel / RAS Srbija

Vesna Turkulov

Nosilac je ordena Svetog Save

Dr Turkulov je i nosilac je ordena Svetog Save koji joj je dodelila Srpska pravoslavna crkva (SPC). Pored akademske karijere kojoj je odana i dan danas, ona je napustila mesto načelnika Infektivne klinike i sada je državna sekretarka u Ministarstvu zdravlja.

Hvaljena od strane pacijenata i poznata po podršci inicijativama i projektima koji unapređuju kvalitet života građana u Novom Sadu, Srpska napredna stranka ju je upravo zbog toga izabrala za nosioca liste „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“.

Iako to nikada zvanično nije rečeno niti obelodanjeno, mnogi za dr Turkulov predviđaju da će se nakon formiranja gradske vlasti u Novom Sadu upravo ona naći u fotelji gradonačelnika Novog Sada.

Lokalni izbori održani su u redovnom terminu, četiri godine nakon prethodnih. Izuzetak je Beograd, gde su izbori za odbornike bili održani 17. decembra 2023. godine, ali nakon što vlast nije formirana u zakonom predviđenim rokovima na izbore u Beogradu izlazilo se ponovo.

Sva dešavanja sa lokalnih izbora 2024, možete pročitati u našem jučerašnjem blogu.

CeSID objavio rezultate izbora u Beogradu, više o tome u posebnoj vesti.

Kako je Vučić iskoristio šest meseci autogolova opozicije.

Ovo su najnoviji rezultati izbora u Nišu.



Izvor

Related posts

Šolakovci u žestokoj kampanji protiv vojnog roka i jačanja srpske vojske!

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ u Batajnici: Migovi u niskom letu nad Beogradom, razorni dronovi, evo svih detalja

Tadić mi je pretio da će me lično ubiti i skratiti za glavu (VIDEO)