Ko stoji iza najavljenog tzv. ekološkog protesta u Priboju


JEDAN od glavnih organizatora protesta protiv istraživanja i potencijalne eksploatacije litijuma u Priboju, najavljenog za 28. avgust, je aktivista sindikata „Sloga Priboj“ Radiša Gole.

Foto: A.Rovčanin

Gole na Trgu „FAP“-a u Priboju, na kojem će se održati pomenuti „antilitijumski“ protest, poseduje nelegalnu tezgu, na kojoj prodaje širok asortiman alata i proizvoda za domaćinstvo. Inače, na pomenutom trgu je protivpravno postavljen veći broj tezgi, čiji vlasnici prodaju različitu robu i proizvode, opirući se namerama opštinskih vlasti da urbanistički urede taj prostor i uklone nelegalno postavljene objekte.

Gole, pored toga što ne poseduje dozvole za bavljenje trgovinom i izbegava plaćanje predviđenih taksi, na koji način u dužem periodu stiče protivpravnu imovinsku korist i oštećuje budžet Srbije, istovremeno stvara nelojalnu konkurenciju lokalnim privrednim subjektima koji su registrovani za obavljanje pomenute delatnosti.

Stoga, može se reći da najavljeni protest u Priboju predstavlja još jednu potvrdu već ustanovljene pravilnosti – da među organizatorima „antilitijumskih“ i drugih nazovi ekoloških protesta širom naše zemlje, iako se iz petnih žila trude da se predstave kao neprikosnoveni moralni autoriteti, preovlađuju osobe sklone najrazličitijim oblicima mahinacija i manipulacija.

BONUS VIDEO: Ideolog opozicije priziva 5. oktobar: Glavni cilj protesta je rušenje Vučića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“