Kosovska Mitrovica: Ponovo pojačane snage Kfora na mostu na Ibru


Vesti

Politika

Kosovska Mitrovica: Ponovo pojačane snage Kfora na mostu na Ibru

Na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici jutros su ponovo prisutne pojačane snage italijanskog KFOR – a, pripadnici jedinice za razbijanje demonstracija.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

Most na Ibru

Kako javlja dopisnik Tanjuga, pojačano prisustvo KFOR – a je redovna vežba koja bi trebalo da traje u toku prepodneva.

Blic preporučuje

Na mostu na Ibru, čije su otvaranje za saobraćaj motornih vozila najavljivale privremene prištinske institucije, i 1. septembra bio je raspoređen kordon italijanskih karabinjera iz jedinice za razbijanje demonstracija, kao i vozila KFOR – a.

Ranije su u KFOR -a za Tanjug rekli da su dodatni resursi koji pripadaju Multinacionalnoj specijalizovanoj jedinici KFOR – a privremeno stacionirani na glavnom mostu preko reke Ibar u Kosovskoj Mitrovici.

Na pitanje da li je KFOR pojačao svoje snage na mostu nakon što je tzv. kosovska policija upala u srpske institucije na severu KiM i nakon najava Prištine da će most otvoriti za saobraćaj automobila, navedeno je da su dodatna raspoređivanja deo periodične obuke koju KFOR sprovodi kako bi „testirao svoje dugogodišnje procedure i zaštitio svoje najviše operativne standarde“.

KFOR je tada podsetio da je stalno prisutan na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici i da nastavlja da sprovodi redovne patrole u njegovoj okolini.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Hrvatski pisac Ante Tomić stao u zaštitu Sergeja Trifunovića: Osećam se besno i osramoćeno

„VREME U AVIONU ISKORISTIĆU ZA PRIPREMU GOVORA U GENERALNOJ SKUPŠTINI UN“ Vučić krenuo za NJujork

U Velikoj Britaniji uskoro počinje da radi prvi rudnik litijuma