Kosovska policija pleni opremu iz opštine u Kosovskoj Mitrovici


Vesti

Politika

Kosovska policija pleni opremu iz opštine u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska policija nastavila je danas sa zaplenom opreme i inventara u zgradi Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, koja je prošlog petka, po nalogu prištinskog tužilaštva konfiskovana zbog sumnje da je unutar ovog objekta vršeno falsifikovanje dokumenata.

Foto: Nenad Božović / Ringier

.

Istovremeno, uklonjeni su grb Srbije i opštinski grb sa instalacije ispred ovog objekta, prenosi Radio „Mitrovica sever“.

Blic preporučuje

Zamenik direktora tzv.kosovske policije za region sever Veton Eljšani saopštio je da policija danas zaplenjuje dokazni materijal iz ovih zgrada, i da će, pošto zaplena bude završena, biti vraćen vlasnicima, u ovom slučaju kako je naveo, Opštini Severna Mitrovica.

Napomenuo je da su svi objekti u koje je policija u petak ušla, sada u vlasništvu „nadležnih opština na severu“.

„Privatne stvari biće vraćene“

Eljšani je rekao je da ukoliko se među zaplenjenim materijalom budu našle i privatne stvari, one će biti vraćene radnicima.

Takozvana kosovska policije, u vezi slučaja navodnog falsifikovanja dokumenata, je juče uručila pozive za četiri predstavnika srpskih institucija sa severa KiM, dok peti poziv nije uručen jer policija tu osobu nije zatekla na adresi stanovanja, navodi Radio Mitrovica sever.

Eljšani je saopštio da od tužilaštva zavisi kada će biti obavljen razgovor sa njima i kako će dalje teći slučaj i nije mogao da precizira kada će ti razgovori biti obavljeni.

Potpredsednik Srpske liste Dragiša Milović izjavio je da se od srpskih predsednika Privremenih organa na Kosovu i Metohiji traži da daju izjave zbog navodno falsifikovanog potpisa.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Na prikazu „Zastava 2024“ se videla opremljenost, moral i patriotizam srpskih vojnika

Najbolje da budu sami i da niko ne može da im odgovori

DA LI JE UČEŠĆE KRIMINALACA U AKTIVNOSTIMA „KRENI – PROMENI“ IZUZETAK ILI PRAVILO?