Kurti koristi političko zatišje u EU i SAD da isprovocira srbe


Vesti

Politika

Kurti koristi političko zatišje u EU i SAD da isprovocira srbe

  • Najodaniji saveznici Srbije izražavaju kritički stav prema Prištini
  • Brnabićeva očekuje da se teritorija Kosova i Metohije proglasi teritorijom posebne socijalne zaštite

Predsednik Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da u ovom trenutku ne postoji dijalog između Beograda i Prištine, a da Aljbin Kurti želi da iskoristi političko zatišje do formiranja evropskih institucija i izbora u Sjedinjenim Državama da izazove oružani konflikt i isprovocira Srbe na Kosmetu.

Foto: RTS / screenshot

Ana Brnabić

Brnabićeva je naglasila da je novost različit i kritički stav prema Prištini njenih najodanijih saveznika u odnosu na ono što se do sada videlo, a primer je izjava specijalnog izaslanika Nemačke za zapadni Balkan Manuela Saracina, koji je poručio da Kosovo može biti isključeno iz Cefte ako ne ukine mere zabrane za prelaz srpske robe.

Blic preporučuje

Delim frustraciju našeg naroda da to nije dovoljno. Kurti hvata poslednji vagon političkog zatišja. Nakon formiranja svih evropskih institucija možemo da očekujemo drugačiji odnos prema Prištini, ako uspemo da održimo mir i odolimo svim provokacijama – rekla je Brnabićeva za RTS.

Ona je navela da redovno zasedanje Skupštine Srbije mora da počne 1. oktobra, a da će jedan od važnih zakona, koji mora da bude donesen, biti i da se teritorija Kosova i Metohije proglasi teritorijom posebne socijalne zaštite.

– Očekujem da će to biti jedan od prvih zakona, kao i uspostavljanje specijalnog tužilaštava koje će se baviti kršenjem ljudskih prava na Kosovu i Metohiji – rekla je Brnabićeva.

(Srna)



Izvor

Related posts

Vučević: Ko odsluži vojsku, pre do posla u javnoj upravi, i vrtića za decu

Krivo nam je što niste ranije otišli od nas

Gradonačelnik Đurić oštro osudio haos u Skupštini Grada