Lajčak: Sa Vučićem u Pragu sam razgovarao o nastavku dijaloga


Vesti

Politika

Lajčak: Sa Vučićem u Pragu sam razgovarao o nastavku dijaloga

Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak navodeći da je jedan od važnijih razgovora na marginama Globalnog bezbednosnog foruma u Pragu bio sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o nastavku dijaloga najavio je da će uskoro posetiti Prištinu kako bi pripremio sledeći sastanak glavnih pregovarača u Briselu.

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

MIroslav Lajčak

Lajčak je na Fejsbuku rezimirao svoje učešće na Evropskom forumu Alpbah i Globalnom bezbednosnom forumu u Pragu nakon letnje pauze.

Blic preporučuje

Ove konferencije obeležavaju početak jesenje sezone i pružile su obilje mogućnosti za povezivanje sa mladim ljudima sa Zapadnog Balkana, Centralne Evrope i šire, za učešće u pronicljivim panel diskusijama o proširenju EU, budućnosti Zapadnog Balkana i njegovim preostalim izazovima. Važni su i za održavanje važnih sastanaka sa partnerima iz regiona, spoljnopolitičkim praktičarima i stručnjacima, kao i dragim prijateljima – naveo je Lajčak.

Sreo se i sa naslednikom Eskobara

Istakao je da je jedan od najvažnijih događaja bio njegov susret sa novim zamenikom pomoćnika američkog sekretara za Zapadni Balkan Aleksandrom Kasanofom na marginama Globalnog bezbednosnog foruma i ponovna potvrda odličnog partnerstva EU i SAD.

Jednako važni bili su i moji sastanci sa predsednikom Vučićem o narednim koracima u dijalogu i očekivanjima od narednog perioda, kao i bivšim i sadašnjim rukovodstvom Crne Gore da steknemo bolju sliku o dešavanjima u zemlji. Posle kratkog zaustavljanja u Briselu, uputiću se na Bled na ovogodišnji Bledski strateški forum i u Prištinu da pripremim sledeći sastanak glavnih pregovarača u Briselu – naveo je Lajčak.

(Kosovo online)



Izvor

Related posts

„Samoopredeljenje“ i islamisti zidaju džamiju u severnom delu Kosovske Mitrovice

Napadači su pretukli Dejana Radića iz Starog Gracka na KiM i oteli mu 2.000 evra

Vojni rok se vraća, Vlada otpočela pripremne radnje