Marko đurić reagovao na tekst Aljbina Kurtija: Obmanjuje međunarodnu javnost


Vesti

Politika

Marko đurić reagovao na tekst Aljbina Kurtija: Obmanjuje međunarodnu javnost

Ministar spoljnjih poslova Marko Đurić reagovao je na autorski tekst Aljbina Kurtija objevljen u Njujork tajmsu pod naslovom „Ne sumnjajte u NATO. To je spasilo moj narod“.

Foto: Marko Đoković / Tanjug

Marko Đurić

„Agresivna retorika i neistine kojima je Aljbin Kurti pokušao da, u retrogradnom i anahronom stilu, obmane međunarodnu javnost, govore o njegovoj konfliktnoj prirodi i nameri da se zapadni Balkan po svaku cenu destabilizuje.

Blic preporučuje


„U Prištini vlada partija koja je organizovala lomače za srpske proizvode!“ Ministar Đurić za „Blic TV“: Nema napretka u pregovorima dokle god EU ne sankcioniše Kurtijev režim


KURTI PONOVO PROVOCIRA Tvrdi da bi otvaranje novog fronta na Balkanu odgovaralo Rusiji i Srbiji

Njegov autorski tekst u @nytimes je jalov pokušaj da se, igranjem na kartu starih predrasuda, Srbija demonizuje, i prikaže kao faktor nestabilnosti na zapadnom Balkanu. Istina je upravo suprotna: Srbija je stub regionalnog mira i stabilnosti, konstruktivan međunarodni faktor i kredibilan sagovornik. Politički lideri iz Prištine, predvođeni Aljbinom Kurtijem, su sve suprotno od toga.

Njihova kampanja obespravljivanja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, njihovo odbijanje do sprovedu obaveze preuzete u dosadašnjem toku dijaloga sa Beogradom, njihovo odbijanje da se uopšte susretnu sa našim pregovaračima signaliziraju da su stvarne namere Prištine da se u regionu ponovo razbukti požar sukoba da bi tamošnji separatisti takvu situaciju iskoristili za konsolidaciju svog državotvornog projekta.

O svemu tome podrobno ću obavestiti predstavnike više od 30 zemalja koji će se okupiti na predstojećem #NATOSummit u Vašingtonu, kako bih im još jednom objasnio da je priča današnje Srbije priča o uspehu.“ stoji u objavi ministra Marka Đurića na društvenoj mreži X.

Da podsetimo premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti tvrdi u autorskom tekstu za Njujork tajms da bi otvaranje novog fronta na Balkanu odgovaralo Rusiji i Srbiji i istovremeno iznosi optužbe da bi novi front omogućio Srbiji da pokuša da, kako navodi, „osvoji teritoriju agresijom“, a Rusiji da ojača položaj Srbije kao svog, kako Kurti navodi, „satelita“, pored toga što bi odvratila pažnju od rata u Ukrajini.



Izvor

Related posts

Uživo: Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ u Batajnici: Migovi u niskom letu nad Beogradom, razorni dronovi, evo svih detalja

Šolakovci u žestokoj kampanji protiv vojnog roka i jačanja srpske vojske!

Prikazu sposobnosti Vojske Srbije „Zastava 2024“ u Batajnici: Migovi u niskom letu nad Beogradom, razorni dronovi, evo svih detalja