Migovi nadleću Beograd, glasan zvuk para nebo, sada je otkriven tačan razlog


Vesti

Politika

Migovi nadleću Beograd, glasan zvuk para nebo, sada je otkriven tačan razlog

Nebo iznad Beograda ovog popodneva para gromoglasan zvuk. Mnogi građani zapitali su se o čemu je reč, a u pitanju je nadletanje MiG-ova. Ove letelice spremaju se za sutrašnju manifestaciju Svesrpski sabor kada će leteti nad Trgom republike.

Foto: Dušan Milenković / Ringier

.

Pet migova leteće iznad Trga republike

Blic preporučuje


ČAK 15 GRADSKIH LINIJA SUTRA MENJA TRASU Ove ulice će biti zatvorene zbog Svesrpskog sabora, evo kuda će ići javni prevoz

Svesrpski sabor biće održan sutra u Beogradu. Očekuje se veliki broj posetilaca, a osmišljen je raznovrstan i kvalitetan kulturno-umetnički program. Biće potpisano i niz memoranduma, a zvaničnici iz Republike Srpske već danas će stići u Beograd.

Između ostalog, pet MiG-ova će nadletati Trg republike.

Očekuje se da u okviru sabora 10.000 ljudi prisustvuje skupu koji će biti održan na Trgu republike. Kako je najavljeno, učešće će uzeti 48 kulturno-umetničkih društava, među njima 2.500 igrača koji će izvesti splet srpskih igara.

Planiran prenos utakmice

Planiran je i prenos fudbalske utakmice Srbija-Švedska na video-bimu. Da bi ugođaj bio potpuniji planiran je karneval brodova na Savi.

Vlada Srbije je juče usvojila više protokola i memoranduma o saradnji sa Vladom RS, u oblastima od kulture, prosvete, poljoprivrede, trgovine, turizma, do brige o porodici i dijaspore. Data je i saglasnost na Odluku o uspostavljanju privredne i kulturne saradnje između Užica i Banjaluke.

Plan i program Svesrpskog saveza

Kako je isplanirano, satnica programa bi trebalo da izgleda ovako:

• 9.00 moleban u Hramu Svetog Save

• 11.00 bilateralni sastanci delegacija Srbije i Republike Srpske

• 12.00 sastanci dveju vlada

• 13.00 obraćanje predsednika Srbije i Srpske Aleksandra Vučića i Milorada Dodika

• 13.30 zajednički sastanak predsednika Narodne skupštine Republike Srbije i predsednika Narodne skupštine Republike Srpske, potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije i Narodne skupštine Republike Srpske i predsednika i potpredsednika Parlamentarnog foruma Republike Srbije i Republike Srpske”.



Izvor

Related posts

Počela sednica Vlade Srbije i sednica Štaba za vanredne situacije: Na dnevnom redu odluka o vraćanju obaveznog vojnog roka

Jedna od glavnih tema i odluka o uvođenju obaveznog vojnog roka

Vučić: Očekujem danas da Vlada donese odluku o uvođenju obaveznog vojnog roka