Milan Đurić ponovo izabran za gradonačelnika


Vesti

Politika

Milan Đurić ponovo izabran za gradonačelnika

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, koji je danas ponovo izabran na tu funkciju, izjavio je da tom gradu predstoje izazovne godine, ali da Novi Sad ima tim za borbu.

Foto: Nenad Mihajlović / Tanjug

Milan Đurić

„Ja bih se zahvalio građanima koji su našoj koaliciji dali apsolutno poverenje da možemo da nastavimo započeto 2012. godine, da gradimo mostove, škole, puteve. Izašli smo sa novim timom, od nas 13 je devetoro novih. Veliki iskorak za grad Novi Sad, izazovne su godine ispred nas, ali imamo tim za borbu, rekao je Đurić na konferenciji za medije.

On je dodao i da će tri ključne tačke u novom mandatu biti voda i vodosnabdevanje, Petrovaradinska tvrđava i njena studija, kao i stvaranje regionalne deponije.

Đurić je najavio i proveru učinka za pola godine.

„Videćemo ko je koliko radio i da li je dobro radio. Ako nije, menjaćemo se. Fokus će nam biti na građanima, meni je kao pravniku lakše da problem vidim na terenu, kazao je gradonačelnik Novog Sada.

Foto: DUŠAN OBRENOV / Tanjug

Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada prisustvovao je konstitutivnoj sednici skupštine grada

Đurić je u prvom mandatu gradonačelnika bio od oktobra 2022. godine kada je aktuelni premijer Srbije Miloš Vučević izabran za ministra odbrane.

„Što se tiče državnih vrtića, nastavićemo dalje da budu besplatni. Što se tiče privatnih, dva puta smo povećali subvencije. Za početak, moramo malo da stabilizujemo budžet. Oko 640 miliona dinara je izdvojeno za privatne vrtiće, treba nam strategija za 2025. godinu, rekao je Đurić.

Prema njegovim rečima, više od 500 miliona dinara bi Grad Novi Sad morao da izdvoji za besplatne udžbenike, a to je trenutno nemoguće za budžet.

Đurić je ponovo izabran danas za gradonačelnika Novog Sada, pošto je dobio 46 glasova od 75 prisutnih odbornika u Skupštini grada.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Uspesi vojske su najvidljiviji, vojske koju je on uništavao za tuđe interese

Zašto nema reči osuda kada Jezdiću ne daju na KiM, kada Trifunovića hapse zbog „prejakih“ reči…

Četnici i partizani i dalje dele narod u Srbiji: „Rehabilitacija ne znači da neko nije ratni zločinac“