Miljan Popović o izbornom porazu u Kotoru: Sad ću malo jače da idem na državne


Vesti

Politika

Miljan Popović o izbornom porazu u Kotoru: Sad ću malo jače da idem na državne

Miljan Popović se našalio na svoj račun i najavio velike planove za državne izbore

Njegova lista „Za Kotor“ osvojila manje od jedan odsto glasova

Kako se i pored teškog poraza ne očajava ovih dana je pokazao Miljan Popović, nosilac liste „Za Kotor“, koji je na lokalnim izborima u Kotoru doživeo debakl. Njegova lista „imala manje glasova nego odbornika“, zbog čega se šalio da za njega nisu glasali ni njegovi iz kuće, a u istom, šaljivom ritmu nastavio je rekao da ima velike planove.

Foto: x / screenshot

Miljan Popović pohvalio se nakon izbora u Kotoru da za njega nisu glasali ni njegovi iz kuće

Lista „Za Kotor“ osvojila je manje od jedan odsto glasova na lokalnim izborima u Crnoj Gori što je Popoviću bio povod da se našali na svoj račun. On nije klonuo duhom, već je na pitanje novinara kakvi su mu planovi za dalje otkrio da su mu ambicije – porasle.

Blic preporučuje


„ZA MENE NISU GLASALI NI MOJI IZ KUĆE“ Nosilac liste u Kotoru pohvalio se nakon izbora: Imati manje glasova nego odbornika je ravno čudu

– Više me ovo lokalno ne interesuje, sad ću malo jače da idem na državne, jer sa svom ovom svojom podrškom koju imam to će ozbiljna priča da bude – sa osmehom na licu je rekao Popović.

Njegova ranije objava izazvala je lavinu pozitivnih komentara u kojoj je rekao da je „uspeti imati manje glasova nego odbornika ravno čudu, a Popović je sada priznao da se tome nije nadao.

– To niko nije očekivao. Verujte mi. To nisam ni ja očekivao, pisao sam iskreno iz srca. I čak kroz grad što čujem, prilaze mi ljudi i kažu „Miljane, veruj mi sad bi glasali bez tebe. Rekoh kako nisu danas izbori, sam bi vlast uzeo – ispričao je Popović.

Neizvesno oko formiranja vlasti

Posle lokalnih izbora u Kotoru održanih 29. septembra, nijedna lista se nije izdvojila. Najviše birača (28,38 odsto) glasalo je za DPS, ali je koalicija Pokreta Evropa sad i Demokrata sa 26,03 odsto uspela da osvoji jednak broj mandata – 10. Liste Za budućnost Kotora, Demokratska alternativa i Grbaljska lista obezbedile su po tri mandata, Evropski savez dva, a Hrvatska građanska inicijativa (HGI) i lista „Kotorski pokret – Siniša Kovačević“ po jedan.

U DPS su objavili da procenjuju da imaju 11 mandata, odnosno jedan više od onoga što pokazuju preliminarni rezultati. Nosilac liste Demokrate-Pokret Evropa sad u Kotoru, Vladimir Jokić, smatra da njegova koalicija neće imati problema da formira vlast u tom gradu.



Izvor

Related posts

Saracin: Kosovo ne treba da očekuje da saveznici obave njegove poslove u vezi sa članstvom u Savet Evrope

Hrvatski mediji se čudom čude kako Vučić uspeva da vodi nezavisnu i suverenu politiku!

Hil: Građani Srbije će odlučivati o litijumu, predstoji skupštinska debata