Miloš Vučević o pevanju Mila Đukanovića: Ne znam zašto pevaju protiv Srbije, kad slave Pirovu pobedu


Vesti

Politika

Miloš Vučević o pevanju Mila Đukanovića: Ne znam zašto pevaju protiv Srbije, kad slave Pirovu pobedu

Vučević komentarisao pevanje protiv Srbije od strane bivšeg crnogorskog predsednika i njegovih stranačkih kolega

„Srbija ne vređa Crnu Goru i doživljava je kao prijateljsku državu“

Predsednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da ne zna zbog čega bivši crnogorski predsednik i bivši lider DPS Milo Đukanović i njegove stranačke kolege moraju da pevaju „Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije“ u trenutku dok, kako kaže, slave Pirovu pobedu na lokalnim izborima u Podgorici.

Foto: Vlada Republike Srbije / Tanjug

.

– Nije prvi put da pevaju tu pesmu. Ne mislim da je iko jači od Srbije. Ne znam zašto kad slave pobedu, neki bi rekli Pirovu pobedu, moraju da pevaju protiv Srbije, ali ako im je to potreba ili opsesija, njihova stvar govori mnogo više o njima nego o nama – rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara, nakon što je prisustvovao obeležavanju 33 godine postojanja i rada Javnog preduzeća „Srbijašume“.

Blic preporučuje


„NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA, JAČI SMO OD SRBIJE“ Đukanović ovako slavi u klubu posle izbora u Podgorici (VIDEO)


„MILO I JA IMAMO ISTU OPSESIJU“ Vučić se oglasio o provokativnom snimku Đukanovića: On mrzi Srbiju, a ja je volim

„Srbija ne vređa Crnu Goru“

On je, odgovarajući na pitanje kako komentariše to što je Đukanović pevao tu pesmu, dodao da Srbija nikad ne vređa Crnu Goru i ne peva ništa protiv Crne Gore, koju doživljavamo kao prijateljsku i kako kaže, bratsku državu.

Želimo im sve najbolje. Neki od njih očigledno nama ne žele najbolje, to govori o njima. A zamislite da mi slavimo sa 28 ili 29 odsto dobijenih glasova. Ako su zadovoljni, ja im čestitam. Mi sa 45 odsto imamo oštru raspravu unutar stranke i koalicije, da li je to dobar rezultat. A nekada i sa 50 odsto nismo zadovoljni. Oni sa 28, 29 odsto pevaju. Pevajte, čestitamo vam na tome – prokomentarisao je Vučević izborne rezultate u Podgorici.

„Vlada pozdravlja odluku Skupštine da stavi na dnevni red tačku o litijumu“

On je rekao i da Vlada Srbije pozdravlja odluku predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić da stavi na dnevni red sednice koja će se održati sledeće nedelje tačku o litijumu koju su predložili opozicioni poslanici.

Vlada je spremna da se odazove pozivu, ako Skupština bude smatrala da treba ministri da učestvuju u radu. Mi smo se formalno izjasnili negativno o tom predlogu, jer mislimo da bi to bilo pogubno za Srbiju, ali mislimo da je dobro da se razgovara – rekao je Vučević odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše odluku Brnabić da predlog opozicije stavi na dnevni red sledeće sednice.

Foto: Tanjug/Rade Prelić / Tanjug

Skupština Srbije

Rekao je i da Vlada nije imala problem da se o temi litijuma raspravlja.

Da ne bude zabune, šest dana smo raspravljali o dve tačke – o rebalansu budžeta i finansijskoj pomoći porodicama sa decom. Da li je to za šest dana ili nije? Da ne raspravljate, rekli bi da nismo omogućili da se razgovara, a kad razgovaramo, kažu da se krade vreme. Ako je Vlada prisutna na raspravi o zakonima koje je sama predložila, to bi trebalo da bude pozitivno ocenjeno, a ako nismo tu, kažu da bežimo od razgovora – rekao je premijer.

Ocenio je da je tokom održavanja vanredne sednice svih šest dana najviše bilo priče o litijumu, iako će to, kako kaže, tek sada formalno-pravno biti tema na sednica i dodao da većina predstavnika opozicije nije bila prisutno tokom sednice.

Pročitajte još

– Pozdravljam što je Ana Brnabić to stavila na dnevni red, jer tako relaksira odnose i atmosferu. Prilikom izbora Vlade, pričali smo o litijumu, prilikom usvajanja Deklaracije sa Svesrpskog sabora, pričali smo o litijumu. Samo ćemo nastaviti o tome da razgovaramo. Od šest dana, bio sam prisutan pet dana u Skupštini, a verujete, većina njih nije prisutna tokom sednica – rekao je Vučević.

Dodao je da SNS spreman da pomogne opoziciji da se stvori kvorum za održavanje te sednice, ali da moraju da dođu svi koji su potpisali predlog izmena zakona i tražili tu sednicu.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Lokalni izbori na severu Kosova uvod u rešenje krize? Dve zemlje pritisle Kurtija da spusti loptu

Veliki potencijal za razvoj odnosa sa Minskom

Vučić čestitao novoizabranom japanskom premijeru Šigeru Išibi