Miloš Vučević prisustvovao obeležavanju 32. godišnjice stradanja Srba u Podrinju


Vesti

Politika

Miloš Vučević prisustvovao obeležavanju 32. godišnjice stradanja Srba u Podrinju

Važno je da ujedinjeni obeležavamo sve srpske žrtve. Da se okupljamo i da pamtimo, rekao je Miloš Vučević, predsednik Vlade Srbije, na obeležavanju stradanja Srba u Srednjem Podrinju i Biraču u Bratuncu.

Foto: Srna / Ustupljene fotografije

Milos-Vucevic-Foto-predsjednikrsrs-Borislav-Zdrinja-872×610

To je početak naše duhovne obnove – istakao je Vučević, piše RTRS.

Blic preporučuje


(FOTO) „Ni milom, ni silom ne možemo se odreći Hrista i svoje pravoslavne vere“ Patrijarh Porfirije uputio snažne reči prisutnima na obeležavanju 32 godine od stradanja Srba u Podrinju


(VIDEO, FOTO) Položeni venci i cveće na groblju u Bratuncu: Najviši zvaničnici Srpske i Srbije odali počast za 3.267 stradalih Srba u Podrinju

Premijer Srbije naglasio je da nije zgoreg ponoviti istinu, jer je važno da se čuje i da se ne zaboravi i da se tako razumeju obimi stradanja našeg naroda na ovim prostorima, prenosi Srpskainfo.

– Tu se radilo o kontinuiranoj, genocidnoj politici prema Srbima. Želeli su da nas kazne zato što smo se naselili na obe obale Drine, jer po njima je Drina granica istočne i zapadne hemisfere, i mi nemamo šta da tražimo sa ove strane Drine. Zato su nas klali, ubijali, raseljavali i u Prvom, i u Drugom, i u poslednjem ratu. Nisu uspeli da slome slobodarsku snagu srpskog naroda – naglasio je Vučević.

Foto: Slobodan Miljević / Tanjug

.

Foto: Slobodan Miljević / Tanjug

.

On je upitao kome je mogao biti kriv Vladimir Gajić star samo četiri godine.

– Mnogi civili su na najstrašniji način masakrirani. Bratunac, Kravice, Skelani, Šekovići, Srebrenica, gotovo sva podrinjska sela, gledali su najstrašnije zločine Nasera Orića i njegovih krvnika – istakao je Vučević.

Foto: Slobodan Miljević / Tanjug

.

Foto: Slobodan Miljević / Tanjug

.

Obeležavanje sećanja počelo je liturgijom u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice u Bratuncu, koju je služio patrijarh srpski Porfirije i mitropolit dabrobosanski Hrizostom.

Foto: Slobodan Miljević / Tanjug

.

U Bratuncu je služen pomen za 3.267 srpskih žrtava srednjeg Podrinja i Birča, poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a povodom 32. godine od velikog stradanja Srba na Petrovdan 1992. godine u selima oko Srebrenice i Bratunca, kada je ubijeno 69, a zarobljeno 22 vojnika i civila.

(RTRS)



Izvor

Related posts

Naša zemlja ostaje posvećena svom evropskom putu

NAJNOVIJA PLOČA I KASETA OPOZICIJE Izbori zbog litijuma: Brnabićeva razotkrila sve njihove prljave planove

Vučić prisustvuje sednici Vlade i Republičkog štaba za vanredne situacije