Ministar Dačić se sastao sa prvim čovekom Hong Konga


Vesti

Politika

Ministar Dačić se sastao sa prvim čovekom Hong Konga

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa Li Кačiuom, prvim čovekom Hong Konga, izvršnim direktorom ovog Specijalnog administrativnog regiona NR Кine.

Foto: Ustupljene fotografije

Ivica Dačić sa prvim čovekom Hong Konga

Ministar Dačić je zahvalio domaćinu na srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo povodom ove prve, istorijske posete Hong Кongu i prvog susreta na visokom nivou sa liderom ovog Specijalnog administrativnog regiona NR Кine, koji usled svoje velike ekonomske snage predstavlja jedan od najvećih svetskih finansijskih i trgovinskih centara.

Blic preporučuje

Dačić je istakao važnost uspostavljanja policijske i drugih vidova saradnje sa Hong Kongom, na linijama dogovora i potpisanih dokumenata o strateškoj saradnji predsednika Srbije i NR Кine, Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, i podvukao važnost daljeg podizanja nivoa strateškog partnerstva i jačanja našeg čeličnog prijateljstva.

Tokom konstruktivnog razgovora, srpski ministar je rekao da su velike perspektive za buduću saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, ističući oblast bezbednosti kao prioritetnu, a posebno oblasti kao što su borba protiv transnacionalnog kriminala, borba protiv visokotehnološkog kriminala i borba protiv finansiranja terorizma.

Deleći mišljenje o izvanrednim odnosima dve zemlje, ministar Dačić je izvršnom direktoru Kačiuu preneo pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i pozvao ga u posetu Srbiji, što je kineski sagovornik prihvatio.



Izvor

Related posts

Vučić za Politiko: Brisel zna koja strana koči dijalog, ali to neće javno da kaže

Ispovest komšija Dejana Radića iz Starog Gracka koga su pretukli Albanci (FOTO)

Direktor KBC Gračanica: Pretučeni Radić stabilno,upućen u KBC Kosovska Mitrovica na dalju dijagnostiku