Home Politika Ministar Đurić razgovarao sa sekretarom za spoljne poslove Filipina: Zainteresovani smo za dijalog i posete na visokom nivou

Ministar Đurić razgovarao sa sekretarom za spoljne poslove Filipina: Zainteresovani smo za dijalog i posete na visokom nivou

by euronet063


Vesti

Politika

Ministar Đurić razgovarao sa sekretarom za spoljne poslove Filipina: Zainteresovani smo za dijalog i posete na visokom nivou

  • Srbija zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom nivou
  • Srbija zahvalila Filipinima na podršci suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić razgovarao je, na marginama 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, sa sekretarom za spoljne poslove Republike Filipini Luisom Enrikeom Austrijom Gonzalezom Manalom.

.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Srbije / Tanjug

.

Đurić je filipinskom zvaničniku preneo da je naša zemlja zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i realizaciju poseta na visokom i najvišem nivou, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Blic preporučuje


ĐURIĆ ZAHVALJUJE TAJANIJU: Srbija nastavlja da bude odgovoran i konstruktivan partner na Zapadnom Balkanu


SRBIJA U CENTRU PAŽNJE SVETA! Đurić uoči početka Samita o budućnost: Ostajemo posvećeni održanju međunarodnog mira

Ministar je zahvalio Filipinima na principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti Srbije, kako na bilateralnom tako i na multilateralnom planu, istakavši da je privrženost međunarodnom pravu ono što čvrsto povezuje dve države.

Šef srpske diplomatije je ukazao da je Srbija spremna da ponudi konkretnu razmenu iskustva i znanja u korišćenju novih tehnologija u poljoprivredi preko svojih poljoprivrednih instituta, ujedno pozvavši Filipine da učestvuju na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu u maju 2025. godine, kao i Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu u februaru 2025. radi promocije turističkih potencijala Filipina.

Pored navedenog, Đurić je izrazio nadu da će još više studenata iz Filipina, u okviru programa „Svet u Srbiji“, doći u našu zemlju, što će doprineti daljem zbližavanju dve zemlje i dva naroda, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)



Izvor

You may also like