Home Politika Ministar Mali na otvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ (FOTO)

Ministar Mali na otvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ (FOTO)

by euronet063


MINISTAR finansija i prvi potpredsednik Vlade Srbije Siniša Mali večeras je prisustvovao svečanom tvaranju manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ gde se obratio svim prisutnima.

СА ОБЕ СТРАНЕ ДРИНЕ, МИ СМО ЈЕДАН ТЕ ИСТИ НАРОД: Министар Мали на отварању манифестације Дани Српске у Србији (ФОТО)

Foto: Instagram

– Veliko mi je zadovoljstvo što sam imao priliku da se večeras obratim kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića na “Danima Srpske u Srbiji”.

Kroz bogatu srpsku istoriju, mnogi velikani su se divili hrabrosti srpskog naroda, pa su tako za Srbe govorili da su… „samopouzdan i miroljubiv narod“, „ponosan ali ne i ohol“, „hrabar toliko da ta hrabrost seže do junaštva“, zatim „nepobediv i disciplinovan“…

Naš hrabri srpski narod, koji je toliko stradao i borio se da preživi, stvorio je kao svoju sigurnu kuću – Republiku Srpsku.

Sa obe strane Drine, mi smo jedan te isti narod, sa istim običajima, i istom željom da svoju zajedničku budućnost učinimo što svetlijom.

Predsednik Vučić posebno je ponosan, na osećaj bratskog zajedništva, koji nikada ne slabi, bez obzira na sve izazove sa kojima smo se suočavali kroz istoriju.

Danas je Srbija jaka, stabilna, ekonomski i privredno osnažena, i ima snage da brine o svom narodu, gde god on živeo. Naš narod sa druge strane Drine zna da uvek može da se osloni na Republiku Srbiju, baš kao što i mi možemo da se oslonimo na Republiku Srpsku. Uprkos svim problemima koji nas ne zaobilaze već decenijama, mi i dalje stojimo čvrsto zajedno. Jer naša snaga upravo i jeste u našem zajedništvu.

Zato su “Dani Republike Srpske u Srbiji” mnogo više od događaja; oni su simbol našeg postojanja, naše istorije, naše kulture i naših dubokih korena koje moćna Drina ne razdvaja, već napaja te iste korene – navodi Mali u objavi.

BONUS VIDEO: Danijela Nestorović priznala da se u opozicionom predlogu Zakona o litijumu nalazi citat ginekologa!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

You may also like