Ministar trgovine u Berlinu osudio zabranu trgovine srpskim proizvodima


Vesti

Politika

Ministar trgovine u Berlinu osudio zabranu trgovine srpskim proizvodima

  • Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je da su ključne teme u Berlinu bile zabrana trgovine srpskim proizvodima na Kosovu i Metohiji i blokada CEFTA sporazuma
  • Momirović je naglasio da ovo destabilizuje čitav region i da je neprihvatljivo konstantno pritiskanje stanovništva u južnoj pokrajini

Ključne teme za nas u Berlinu bile su zabrana trgovine srpskim proizvodima u Autonomnoj pokrajini Kosovo i Metohija i blokada CEFTA sporazuma, koja traje više od dve godine, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon današnjeg ministarskog zasedanja u okviru Berlinskog procesa u Berlinu.

TNJG_Izjava_Tomislav_Momirovic_vesti_blic_safe_DS_MM_01.jpg

On je naglasio da to ne samo da potkopava ekonomske tokove, već i direktno destabilizuje čitav region.

Blic preporučuje


TROJNI SASTANAK U BRISLU PROPADAO? Lajčak razotkriva šta se dešavalo između Beograda i Prištine


PREMIJER VUČEVIĆ ODBRUSIO JANJIĆU Ne znam zašto ste napravili od parizera političku paradigmu

„Tokom teških razgovora koji su vođeni danas u Berlinu, podsetio sam svoje sagovornike, pored ostalog, i da su konstantni pritisci na naše stanovništvo u južnoj pokrajini neprihvatljivi, kao i da ovo pitanje više ne sme biti zanemareno“, rekao je Momirović.

Ministar je istakao da Srbija konačno vidi jasne znake razumevanja zvaničnika Savezne Republike Nemačke, posebno vicekancelara i ministra ekonomije Roberta Habeka, kao i predstavnika Evropske unije.

„Zahvaljujem se na njihovoj spremnosti da prepoznaju ozbiljnost situacije. Složili smo se da ovakve neprihvatljive prakse moraju biti zaustavljene jednom za svagda. Očekujemo konkretne korake i rešenja koja će trajno obezbediti poštovanje naših prava i slobodan protok robe, u skladu sa međunarodnim sporazumima i evropskim vrednostima“, zaključio je Momirović.

(Tanjug)



Izvor

Related posts

Civilno služenje vojnog roka: Evo kako će izgledati i zašto će mladići ipak bežati od ove opcije

Srbija uprkos svetskim poteškoćama izdržava u odbrani principa Povelje UN

Rebalans budžeta za dalji rast: Penzije rastu 10,9 odsto od decembra