Ministarka Đurđević-Stamenkovski poručila opoziciji koliko je DOS bio poguban


MINISTARKA za demografiju i brigu o porodici Milica Đurđević-Stamekovski izjavila je danas da opozicija ne može da joj oprosti što nije dozvolila da njena politička stranka pruži patriotski legitimitet stvaranju DOS-a 2 i dodala da smatra da je za Srbiju bio poguban i DOS 1, a kamoli DOS 2.

Foto: Printskrin

Na sednici Skupštine Srbije na kojoj se raspravlja o rebalansu budžeta za ovu godinu, Đurđević Stamenkovski je rekla da je uočila da određeni broj opozicionih poslanika ima kvotu koliko puta treba da je pomene i da će u svakoj prilici pokušati da je napadnu, ali da ona neće da odgovara svaki put zato što želi da se sednica što pre završi.

Kako je rekla, 2000. godine, kada je tadašnja vlast ušla u Skupštinu Srbije, izvršena je obojena revolucija u zemlji i došlo je do smene vlasti.

– Svaki element patriotizma je proteran, između ostalog, 2001. je ukinuto i ministarstvo koje se bavilo porodicom, zemlja je rasprodata u bescenje, stotine hiljada ljudi je ostalo bez posla, suverenu državu pretvorili smo u vazala. Veliki broj patriota bio je zloupotrebljen za ciljeve onih koji su želeli da degradiraju suverenitet naše države. Sličan scenario u vidu DOS-a 2, planiran je ponovo –  rekla je ministarka.

Ona je istakla i da može da se vrati vreme, ponovo bi uradila isto, jer kako je rekla, nije na istoj talasnoj dužini sa sadašnjom opozicijom.

– Kod vas je prisutno odsustvo prema elementarnim državnim i nacionalnim interesima i to svedoči činjenica da ste gotovo svi izneli vrlo problematične stavove ovde u plenumu. Podsećam da ste okrivili svoju zemlju za bombardovanje 1999. godine. Podsećam da ste juče izneli stav da je Kosovo izgubljeno, da je tu sve završeno, što ide u prilog isključivo Aljbinu Kurtiju. A danas smo čuli i stav da valjda ne treba da pominjemo Kurtija u negativnom kontekstu, jer to njemu doprinosi – rekla je Đuđević Stamenkovski.

Ona se osvrnula i na govor predsednika Srbije Aleksandra Vučića u UN i njegovo poređenje Srbije sa Ukrajinom, rekavši da je ukazivao na dvostruke aršine.

– Poređenje sa Ukrajinom je ukazivanje na činjenicu da je 1999. godine otvorena Pandorina kutija, da je tada srušen poredak međunarodnog javnog prava, da je tada dopušteno nekima da imaju samoopredeljenje, a nekima ne. Da je tada izvršena ilegalna agresija na jednu državu i da su o tome svi ćutali. Poređenje sa Ukrajinom je u kontekstu toga da je Srbija jedina zemlja od koje traže da se odrekne svoje teritorije da bi se integrisala. Od koje traže da se dezintegriše da bi se negde integrisala – rekla je Đurđević Stamenkovski.

Dodala je da misli da svaki građanin Srbije apsolutno razume na pravi način paralelu koja je istaknuta u Generalnoj skupštini UN i da ne razume karikiranje govora predsednika Republike u Generalnoj skupštini UN. Poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je da je ministarka pričala potpuno van dnevnog reda i da nije obrazlagala svoj zakon, već objašnjavala gde se nalazi svet i šta je govorio predsednik, a da ne zna, kako je rekao, gde joj je diploma.

(RTV)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije





Izvor

Related posts

Svetomiru Bačeviću pogoršano zdravstveno stanje, advokat traži oslobađanje iz zatvora u Podujevu

DVA PUTA SLAGAO: Katastar otkrio Jovanovićevu prevaru

Kurti koristi političko zatišje u EU i SAD da isprovocira srbe